130509 : Shopping day at Pasar Baru

Hari ni jom nk bwk korang ke Pasar Baru. Apa yg ada kat sini??? Tempat wajib yang kena datang untuk shopping. Kat sini mcm2 ada...(teringat aku kat iklan Astro Pakcik Mat). Kedai 7 tingkat. Seharian kami kat dalam Pasar Baru. Open at 9am-5pm. Bawak beg besar kosong untuk simpan hasil shopping. Ingat ye...Dari hotel ke sini kami naik teksi. Bayaran dalam 20krp. Kami naik 4 org (ajak our next door neighbour) so share la 5000rp sorang. Cara2 utk save budget kan. Shopping lah kat sini sampai muntah. Dah ler besar. Rambang mata dibuatnya. Kawan aku je. Mata aku tak hehehehe.Lunch & Musolah (Solat) aje kat sini.

Jom shopping lagi...Antara kedai yang kami singgah dan sempat snap foto.

"Pasar Baru..."

"Food court Lantai 7. Tp ada gak kedai2 bag kat level ni"

"Ini lah kedai pertama kami. Shela nk ke sini dulu sbb hubby dia bagi 1 juta rupiah utk borong Kain Telekung. `Sakit mata' tau tgk telekung kat sini. Kedai ni namanya Toko Laris di Lantai 1 A72-73. Foto tu shela sedang menunjukkan gambar telekung2 yg dia nak. Herm tp aku tgk dia beli design lain je hikhik. Mmg murah telekung bersulam compare to KL. Ye la telekung sini di bawa ke KL mmg ler mahal."

"Bagi yang minat dengan baju kebaya or baju bersulam2 cari kat sini Lantai 1. Kedai ni bahagian belakang. Cari sungguh2 tau. Sbb byk kedai nanti korang pening. Harga yang aku dapat kat sini memang berbaloi. Dapat lah beli untuk kakak2 iparku. Nama kedai ni Putri Salwa Lt 1 Blok B I No.61. Ibu yg jual baju ni comel je. Suka deal dgn dia. Kalau rasa nk suh dia deliver kat M'sia call at this number 081572175995 (Ibu Yuli)"

"Not bad kan sulaman nyer baru RM30-40 je sepasang dengan selendang lagi"

"Kalau rasa tk puas hati kat kedai Putri Salwa depan kedai tu ada kedai ni..Sir Cinta. Sama gak jual kain2 pasang sulam-sulaman. To see more visit website www.sircinta.com"

"Isi perut kat Lantai 7 Food Court. Org kata food kat gerai Pak Cik Met sedap. Aku try Nasi Ayam Tembel lagi + Air Avacado. Tp kalu tk nak ayam leh tukar dgn ikan bakar. Kat sini harganya mahal skit compare .stall semalam kat Jl Riau. Boleh lah tahan sedap. Layan je perut dh lapar..Kaki dh penat jalan"

"Hari ni kami balik hotel naik angkutan kota. Pose skit dlm angkutan. Baru 3000 rupiah dari pasar baru ke hotel. Belasah je. Kuar dari pasar baru jln dh mula jem. Crowded dgn org2 jual barang serbu kami. Kelam kabut kitaorg melarikan diri. Menapak tah ke mana sampai lah kami jumpa station bas. Fuh selamat & lega. Tp still lom selamat kat sini plak bdk2 kecik kejar kami mintak sedekah. Cepat selamatkan diri dlm angkutan dok belakang2 hehehe. Bila kuar dr psr baru arah ke kiri utk ke tempat angkutan kota."

"Penatnya hari ni. This is part of my hasil shopping. Tp tk leh kalah dengan Shela abis semua dia borong"

Esok aku bwk korang relax2 ye. Asyik lah shopping je. Tp ada gak sessi shopping. Nk lari kemana topik kali ni. Dh destinasi yg dipilih Bandung-Syurga Membeli belah.

* INFO :
Untuk tukar duit dekat2 area psr baru ada Money Changer Super Dollar, Jl Otista No.188A. Sederet dgn kedai ni ada Golden Money Changer (ni bank). Kalu jalan kaki lebih kurang 10 minit dari Psr Baru.Hari ni kami rugi skit coz currency naik. Awal pg mahal plak rate nyer.
RM350 = RP990,500 (RP2,830)
RM4 = RP10,520 (RP2,630)
Totalnya kami dapat RP1,001,020.00. Xtra RM4 utk dapatkan 1juta rupiah.Jd pandai2 lah korang wat calculation sendiri sebagai persediaan dgn currency.

Comments


  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Saya mohon maaf pada Tuan/Puan untuk boleh iklan sedikit disini, semoga kebaikan hati Tuan/Puan untuk memberi izin iklan ini, menjadi amal ibadah disisi Allah SWT hendaknya amiin….

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445 ( WhatsApp )
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.



    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN