PERTH : Get around FREMANTLE

Lepas frust dengan Armadale we're heading to Fremantle pulak. Dari selatan ke Utara. Jauh mengembara by train. Seronok jugak at least dapat tengok Perth.




Apa lah ada di Fremantle. Hope to see more exciting places. Most of people came here for SHOPPING! or you can get best FISH & CHIPs. 


**petikan dari guide book**


"Fremantle is great place to head for some retail theraphy. Home to some of Australia's most talented designers and artists. This means there are many individual, unique boutiques around the town, showcasing clothing, homewares, art, furniture and jewellery, to mention a few. Visitors are likely to leave Fremantile with something special they wouldn't have found anywhere else"

"If you're looking for souvenirs, Fremantle delivers with quality stores providing just about everything you might need to help you of your trip to Western Australia"

Dah jom explore..Beli la souvenir banyak2 di sini sebab murah berbanding Perth. Jangan tak borong. Macam-macam kedai ada. Lenguh kaki. I suggest kalau nk ke sini, datang pagi. So bole la rounding lama2 pekan kecik ni. Boleh ride on tram.



~Ada rainbow~











Di sini ada dua market. E-Shed Markets. Yang ni dekat dengan train station. The moment you walk out from the station, straightaway go here. Ada yang kata sini murah skit berbanding Fremantle Market (Yang ni original market).



~Live show~

So shopping time....rambang mata. Dalam market ni ada dua bahagian. Wet and dry market.







Perut dah kebulur. At first plan nak try fish & chip. Penuh la restaurant. Malas nk berjalan tempat lain, jadi makan kebab je dalam market. Not bad la sedap juga or kerna perut sudah lapar?




~Layan kebab~

Night at Fremantile...Sunyi











~Penat lar...~

Dah letih melayan hayunan kaki, balik time. Dinner di hostel. Masak sardin dan telur goreng. Makan dengan nasi panas. Layan perut. Alhamdulillah.

Comments

  1. Nak tumpang tnya... periuk boleh bawak x ke Perth

    ReplyDelete
  2. Yg saya tahu makanan tak boleh. Kalu periuk mcm tkde masalah. Better check. Sy kurang pasti takut salah advice.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN