Posts

Showing posts from June, 2012

sunRise @ ANGKOR WAT

Image
awalnya....wake up. nk tgk sunRise. Selain dari tu nak rounding dalam Angkor Wat. Nak kena tgk apa yang ada. Mmg la batuan je tapi senibina tu yang tidak bole di bayangkan semasa zaman pemerintahan. Begitu luasnya...Berpeluh ketiak masuk satu persatu kawasan. Actualy Angkot Wat ni more to temple. Saje je nak tinjau budaya asing.

Seawal jam 6 pagi ramai yang dah terpacul tggu matahari naik. Kami tak sempat breakfast pun. Capai roti je buat alas perut.


Ramai dah tggu di dalam. Ingatkan tak ramai lagi. Bila enter ramai dh standby dengan kamera masing-masing.




~Lepak sat sambil menikmati panorama cahaya~



Bila dah puas tengok cahaya, jom jalan-jalan. 1st we enter tadi adalah kawasan Angkor Wat. Luaran sahaja. Now nak tengok senibina dalaman pulak.









Kami belasah je jalan-jalan keliling Angkor Wat. Then we move on to Sras Sang. Kawasan tasik. Nothing much to see here. Tapi yang best part kat sini ada kanak-kanak tempatan sedang bermain. Pandai dorang if tourist nak ambil gambar dorang kena char…