Posts

Showing posts from January, 2012

RAIKAN MEREKA

Image
Last friday Buffet lunch @ Equatorial Melaka untuk meraikan mereka. 
Meraikan kejayaan 2011 dan meraikan kepulangan 2 orang yang di pinjam 2 bulan yg lepas untuk mula bertugas semula di Klang Valley pada bulan 2 ni..
Keraian mcm ni la mengeratkan kerjasama antara kita yang berada jauh antara satu sama lain. Moga kita tetap utuh kuat bersatu untuk kejayaan mendatang...cewah kata2 perangsang dr taiko korang. Cuma hari tu tak sempat nk belek2 lauk buffet coz smp ngam2 dh close buffet time. Tp sempat la merasa dessert. Sedap. Harga buffet pun still reasonable.
Dh hbs drift dr JB. Ptt nya hari tu tkde appointment tp gatal gak set appointment. Tugas harus di dahulukan. Last2 terjebak lewat. Aduh. Tkpe la aku yg lewat asalkan mereka berbahgia dpt jamah lauk pauk. Tambahan Melaka yg jem. crowded. Maybe Chinese still on holiday.
Dh kenyang dan puas gelak ketawa, time to say goodbye. Sekali kali dpt berkumpul mcm ni mmg best. almaklum jarak memisahkan kita semua..JB, Melaka & N9.
Next time, ada r…

KONSERT - eLLA vs aWIE

Image
ROCK! Gegaran masih terasa. Last dapat jumpa Ella dan Awie face to face masa era 90an. Pergh lama jugak. Now era 20an. Dh tua dorang, termasuk aku jugak la.
Walau dah 'tua' jiwa tetap rock. Hehee. Konsert 2 mggu yg lepas mmg best. Mmg layan habis. Kalu bukan kat IB, dh lama hanguk2 cewah! Sbb dlm IB so control diri. Tertib skit.
Konsert start jam 3pm. Dpt plak last seat. Tkpe asalkan dpt seat, dari tk dpt lgsg. Ni 1st time tgk konsert dlm IB. Slalunya tgk theater.
3.15pm ada announcement berbunyi begini "Tuan2 dan Puan2 diminta berdiri dan nyanyikan lagu Negaraku" ahah....gelak kami. Tapi semangatnya...bergema satu dewan.
Opening lagu Baldu Biru...dan seterusnya layan habis. Tak sempat nk kira brapa lagu dorang nyanyi. Ada medley...ada acoustic. Overall aku bagi 10 bintang.
Layan dgn sister
Tak dapat Ella dan Awie, artis ni pun jadilah 
Taiko konsert 
Salah sorang guitaris
Dgn poster pun jadilah..Dh tk dpt artisnya
Dengarnya konsert ni akan di tayang kat Astro. Buat teman yg t…

SATURDAY NITE MOVIE

Image
Lama dh tak layan wayang. Tkde movie yg tertarik utk gi tgk.


Nasib baiklah ada citer best WAJIB utk gi tgk. Sequel no.2. Layan habis. Berdua dgn hsemate buat peneman gelak bersama...


SHERLOCK HOLMES 2 is back in town. Everything about this movie i like very very very much.

~SH 2-A game of shadows~ when a good person fight...

~Holmes & Dr Watson~ ...the bad person

~Prof Moriaty~
PLOT SUMMARY:- Sherlock Holmes (Robert Downey, Jr.) and his longtime trusted associate, Doctor Watson (Jude Law), take on their arch-nemesis, Professor Moriarty (Jared Harris), with the help of Holmes's older brother Mycroft Holmes (Stephen Fry) and a gypsy named Sim (Noomi Rapace).  With Dr. John Watson about to marry and end their partnership, a disconsolate Sherlock Holmes occupies his time investigating the schemes of his archenemy, Professor James Moriarty. However, when Moriarty warns that he considers the Watsons a legitimate target for his retaliation against the detective, Holmes must save them and get J…

WELCOME 2012

Image
Cepat betul masa berlalu. Dah muncul tahun baru.

Apa plan this year. Penuh list nak buat. Antara mampu dan tidak je.

Carik passport. Time to fly again. Last year tk ke mana pun. Mana buleh jadi. Bila nak penuh cop dalam passport. Sebelum expired make sure cop byk skit. Nanti nak cakap kat pegawai imigresen cop masuk satu page, cop kuar satu page. Jadi tk lah membazir buat passport mahal2 but still ada empty space kan.

February, the journey will start...Fly...Fly...Fly...Yahoo. I Like!


Mudah-mudahan apa yang di rancang berjalan seperti biasa. Amin.