Posts

Showing posts from May, 2011

Team building

Image
Xtreme....
Conclusion untuk team building kali ni. TerBest. Kalu aktiviti extreme ni baru lah cargas minda. Tajuk team building kali ni bunyinya mencengkam hati.


This time venue di Eagle Ranch, Port Dickson. Suasana ala-ala pekan koboi. Something different. Perjalanan kami bermula jam 9.30am dari Cyberjaya. 1 jam je journey.
~Our room~

~Suasana pekan koboi~

Aktiviti pertama ice breaking, seblom release untuk lunch dan solat jumaat. Bagi org perempuan dpt lah lelapkan mata seketika sebab waktu berkumpul 2.45pm.
Aktiviti bersambung until petang. Ala-ala PLKN. Ada 30 halangan mesti lepas. Huhuhu. Proud with everybody dari yang penakut ke berbadan besar semua halangan berjaya korang atasi. Yeay!

~Antara 30 halangan~

Malam hari...Ada acara indoor.Menarik game ni. Uji strategi, teamwork & akal.


Sepanjang 3 hari dlm tahanan. Macam2 bentuk 'penderaan' kami kena hadapi. Penat kalau nk story satu per satu. Apa pun kami mmg enjoy dgn team building yg sempoi. Tak penat otak nak fikir. S…

Weekend di Sg Klah

Image
Sepatutnya family gathering ke Melaka. Tp atas sbb musabab yg tdk boleh di tepis, maka hala tuju ke utara. Ubah haluan.
A day trip to Sg Klah Sungkai Perak. Been here before. Tp this time different skit coz dgn semua ahli keluargaku. KEBOM!!!


Sebelum mula perjalanan...baca doa selamat dulu. Moga perjalanan di permudahkan dan di lindungi dari sebarang kecelakaan.
Sesampai je, semua dah excited termasuk warga2 ibu. Ngalahkan anak korang. Ni lah penyakit ibu2 bila dapat release tension dorang la org plg happy di dunia. Lupa psl dapur, ruang tamu...


Lunch time berkelah kat area car park sbb outside food not allowed. Part best musim durian kat perak ni. Tapau durian tepi jalan. Mabeles.

Celebrate skali birthday anak2 buah Jan till April. Kesian dorang kek cair...tkde rupe kek pun. Yg penting licin. Sedap ye.


Puas dah mandi dgn air sejuk, terapi dgn air panas plak..sgt panas. Semua muka boring. Sebab panas.

6pm kemas2 balik...sgt memuaskan walau 1 day je. Apa yg penting everybody happy.


~P…