Kelam malam di Saigon

Nite 1 - Kononnya lepas rest. Hujan reda, kami nak repeat shopping kat Ben Tanh Market. Alamalangnya bila sampai rupanya dah tutup 7pm. Penat je kami argue sesama sendiri, sorang kata nmpk tutup pkl 7, yang lain tk setuju kata mesti tutup pkl 10pm. Dalam info yg kami survey tkde plak mention business hour. Aiyaa...next time kasi tulis la..Demi kebaikan bersama sila ambil perhatian di sini ye.

Tak mengecewakan rupanya diluar Ben Tanh ada Nite market a.k.a Psr Malam. Happening. Harga?Kena pandai bargain. Ada yg mahal skit dr Ben Tanh. Actually tempat shopping yg lain ada, tp area sini sgt fofular. Hati2 bila tawar menawar. Ada peniaga bila kita tanya harga. Then tk jadi beli, kena maki ooo. Tak mesra pelanggan! Malam tu kami borong T-shirt. Souvenier.


~Borong jgn tk borong.
Penat berdiri duduk pun bole~


********************************************************************

Nite 2 - Kami tk buat apa2 selain keluar makan kat restoran halal. Kami perlukan nasi. Four Seasons restaurant. Terkejut bila pelayan boleh berbahasa melayu. Ownernya M'sian dah menetap lama di sini. Lokasi restoran agak tersorok. Malam terakhir kami bergembira sakan dapat makan sedap..Esok dah nak balik.


Comments

  1. nice entry.. dah lama teringin nak solo backpacking ke saigon.. target end off this year. btw, entry ni byk membantu.
    feel free to visit mine..
    http://inaniibrahim.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. hai...tq for visiting
    Rasanya saigon kalu solo backpack ok je. Hope tercapai hasrat u

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN