Universal Studio

Story kali ni jalan-jalan di Universal Studio Singapore. Memang memenatkan. Luas sangat. Tp puas hati sbb dah byr mahal kan.
Entry fees : RM165 (after convert). Include SGD5 meal voucher + SGD5 retail vaucher.
Opening time : 10am-10pm (tp kena tgk date yg kita pegi. Kdg2 tutup awal if ada event).
Shuttle bas : RM25 return. Lokasi kat Tune Hotel Johor Bahru. Ada 3 trip.
Currency : Masa ni end oct. rate SGD2.35. Tukar RM100=SGD41.
~Tranportation : Naik bus relax skit trus je ke USS. No hassle. Bas turunkan kat parking naik escalator trus smp main gate.
~Food : Soft reminder elok la bwk bekal makanan dr Msia. Maklum la bila SGD semua jd mahal. Make sure simpan dlm beg. Jgn di tayang2 nnt ada kena tahan kat gate. Lagipun halal food ssh nk dpt. Kalau ada pun sgt mahal. My friend mkn nasi lemak set harga dlm SGD18 if not mistaken.
~Souviner : Ok la byk kedai2. Rambang mata. Tp apa la sgt nk di beli. Key chain or Fridge magnet harga bole dpt serendah SGD3.90.
~Toilet : Everywhere ada. Cuma ada yg tkde paip. So reminder lagi le bwk le botol kosong untuk tujuan pembersihan. Paham2 je la kat sana lap2 je :)
~Surau : Lupa nk survey. Maaf sebab masa pegi cuti solat. Jd tk brapa nk igt psl hal ni. Ada je kawasan yg bersih bole solat. Jgn lupa bwk kompas & tikar la ye. Lagipun Islam itu kan mudah. dimana2 sahaja kita bole solat asalkan tidak was2.
~Entertainment : Mcm2 ada. Jgn lupa dapatkan jadual. Ada street entertainment, Stage Shows, Character Meet and Greet.
Our journey began here

Kat luar kawasan gate USS ada Candyland. Nampak sedap je candy bar besau2. Bwk kanak2 sure guling2 suruh beli.

Dalam USS ada beberapa section. Hollywood street bole jmpa byk karakter movie. Ada je all the time. Tp kena la que utk bergmbr.

Then we go to Madagascar. Sini ada show Madagascar Boogie. Move It!move it! with the cast. Ada la dlm 15 min je show tp fun.
Next to Madagasar is Far Far Away section. The best part is 4D show. Mmg best. Shrek movie. Masuk castle Shrek. Fantastic. Enjoy the movie. Fantasy world is here
Heading to The Lost World. Kat sini ada 2 sections i.e Water World and Jurassic Park. Kat Water World kita bole tgk aksi stunt live show and get ready to wet!!. Make sure pilih bangku yang betul kalau tidak jd mangsa lah...Jurassic plak pd yg tk fobia pd ketinggian bole enjoy naik sky ride or water ride. Mmg fun. Sure akan basah.

Bila dah basah, boleh la keringkan baju di Egypt. Kat sini plg best roller coaster. Huh tobat tk nak naik lagi. Meet the Army of Anubis as you experience the Golden Age of Ancient Egypt. For children ada free and easy ride. No worries.

Jom la tinggalkan zaman kegemilangan Egypt. Skang dh era IT. Take a peek into the future and discover alien worriors and creatures from other worlds beyond the portal of Sci-Fi City.

Terbang ke New York City. Mcm2 ada kat sini. Dont miss out every show. Street dance. Masuk studio Steven Speilberg tgk mcm mana dia 'tipu' kita dgn dunia perfileman. Jumpa dgn Marlyn Monroe and Charlie. enjoy dgn Monster Rock show. Lastly ending dgn Kowabunga Kove-singing sensation.


Souviner shop ada kat mana2..

Ending of our journey..Safely arrived JB at 8.30pm

Comments

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN