Gunung Ledang Waterfall

Seminggu seblom bln pose sempat la juga ziarah puteri di kaki gunung ledang. sampai kesejukan puteri tak muncul2..

Since dh jd part of johorean..kena la sggh mana2 destinasi yg best dlm jajahan johor. 1st destination was here. Best. Air terjun mana tk best kan. Cuma environment je yg berbeza.

Masa mula smp dgn semangat berkobar2 tetiba ah so yg jg entrance spoil mood je. Ada ke dia sound "hari ni talak bole mandi wo..air manyak deras.. itu siren sulah bunyi". Bikin panas je. Ah tolak tepi la igt dkt ke nk smp ke sini.

Entrance fee je RM5 utk sebuah kete. Tak kira nk gak tgk suasana kat dalam. Tak mungkin tk bole mandi seharian ni. Hujan pun pg je.

Akhirnya...berjaya juga misi kali ni untuk mendamaikan diri dlm air yg cool. Nasib baik tak dengar kata Ah so td if not sia2 je perjalanan dr jb town ke sini.

Kami juz mandi kat level plg bwh utk keselamatn. siren tak henti2 bunyi tanda yg air tengah deras. Jadi kalu larat bole la daki ke atas untuk lebih trill. Bagi yg bwk family kat bwh pun dh memadai dan enjoy.

Pd yang minat dgn suasana alam yg mendamaikan boleh la overnight di sini. Ada resort. Bagi mereka2 yg akn mendaki gunung Ledang mungkin kat sini la tempat utk rest seblom panjat gunung. Room Tariff plg mahal deluxe room -rm250.

Info resort ~ GUNUNG LEDANG RESORT SDN BHD. Tel : 06-9772888;
email : ledang@tm.net.my or website : www.ledang .com

~cool water~

~cabar diri. nampak senang tp gayat la jgk~



~selamat utk anak2 mandi di sini~

~cetek je tak dalam~

Lepas puas mandi-manda dari tangkak trus zoom ke Bandar Muar. Special kat sini of course la mee bandung muar. Pusing2 jumpa jgk tempat best. Ke Jeti Tanjung Emas. Kat sini ada food court special jual asam pedas dan mee bandung. Mmg marvelous.

Skit je mee bandungnya tp cpt kenyang sbb kuahnya pekat dan most important pedas. Best. Jgn lupa singgah mkn kat sini then lepak tepi sungai.


~Wajib amik bukti ke sini~

~Dpt mkn durian sebesar ni..pengsan~



Tunggu destinasi seterunya dalam siri jelajah WATERFALL.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN