Patong Beach

Sorry ye lama tk update. Lama betul cari idea nak update. Mind dh rest skit jom continue.

Selamat check in. Lega tgk room + bathroom. Tarik nafas lega..

1st thing we do we went to Patong Beach. Member aku dr KL tk hbs2 sebut beach ni. Best ke. Dh mula excited lah...

Naik taxi..eh ni ke taxi?? Harganya THB50/person. Merempit lah kami bertiga (aku, member + mat rempit tu). Dia punya layan selekoh tk hengat. Dalam 10min dh sampai beach. Mmg kat sini moto taxi naik 3 org. Yg penting driver je pakai helmet. Penumpang tk penting pun. Beza undang2 sini. Taxi moto ni byk so don't worry ada je kat mana. Or else mintak je pekerja hotel panggilkan.

Wah cantiknya (pandangan jauh). Setapak demi setapak makin dekat WARGHHHHhhhhhhhh. Tak sanggup nk tgk aksi2 lucah. Ke kiri salah, kanan salah, depan salah, belakang pun salah. Pejam mata je tk salah. Heheee. Di ingatkan kat sini nk duduk kat kerusi kena charge ye + payung skali THB100 (kena paw lagi!).

Layan lah mandi. Tapi air tk berapa best. Bacin (mcm member aku ckp). Faham2 lah ye. Kuikui. Kat sini mcm2 aktiviti boleh buat. Lukis tatoo, urut mengurut, water sport & payung terbang (tah lupa apa namanya).

~Pelampung2 air ni bukan free. Nk enter main kena byr~
~Tu la payung terbang (version aku)~
After menikmati 'panorama indah' di petang hari. We decide to look around the town.

~Lagi satu public transport menggantikan tut tut~
Ada Mc'D - perut lapar tp tahan...
Ada Starbuck-tahan dahaga (sbb semuanya tk halal).
Kiri kanan pub sesaja. Jalan lagi tiba satu tempat kiri kanan penuh dgn rumah urut. Berderet2 perempuan2 'pemikat'. Sorry miss i'm more interested to look for our hotel which we feel that we've lost.

REMINDER..jgn lupa bwk map. Aku bwk map tp lupa bwk map hotel. Bahananya nama jln hotel lupa. jgn berangan lah sebut nama hotel. Org tk tahu unless 5 stars.

Part yg plg lucu bila aku tanya org tempatan kat mana fire station. Dorang haram tk tahu apa tu FIRE STATION. OMG!!!aku pun tunjuk lah fire-buat aksi2 kot2 leh phm. haram. Puas minah2 tu pikir. Lantak la. Bye. Let me find on my own. Jalan lagi jmpa POLICE STATIOn. Hopefully they can help me. Sama je tk tahu gak. Nsb lah ada sorang pegawai polis tu leh phm english. So aku tnya local people sebut fire station apa? Oh pttlah lain rupanya. Akhirnya jumpa hotel. Nsb baik aku leh igt jln yg mat rempit bwk td.

PENATNYA....bersihkan diri. Jap lagi aku bwk gi makan & tgk nite life phuket

Comments

  1. rasanya indah lg negara sendiri kan leen?

    ReplyDelete
  2. yup itu biasa lah...hujan emas negeri org ujan batu negeri sendiri lg best

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN