Posts

Showing posts from December, 2009

Tasik Kenyir

Image
Dah lama tk update tentang destinasi. End year limited time for holiday. Boring2 belek album lama tu diiaaa jmpa gambar lama kat Tasik Kenyir. Elok la share skit pengalaman kan.

Dolu2 kala masa tahun 1997. Idea coursemate kaki pancing le. Dia ajak join trip. Blasah je walau tk berapa eh salah mmg tk minat memancing. Yg utama jejak kaki kat situ. Gila glamer btl.

Masa tu pakej kalu tk silap dlm RM170. Makan + bot. Ada chef yg msk hari2 utk kami. Mmg best lah Kenyir. Malam memancing, esoknya gi mandi air terjun. 2+1 tk rugi pegi. First time la aku pegang joran (joran ye salah taip kena gelak nanti). Dlm kul 12 mlm dorang start memancing. Tk sangka berseni jgk tangan aku. Dpt hasil walau kecil je. Tp bab letak umpan mmg ada 'assistant' khas tk bergaji. Umpan ikan aku alergic dgn darah ikan mau 3 hari pengsan kalu terlebih hidu.Sbb tu la aku tk suka memancing.

Kenyir sesuai utk org yg sempoi. Kalu pompuan yg ala2 mak datin tk sesuai le sbb tido atas bot. Mungkin tk selesa. Adventure…

6th reunion SMSP

Image
Pejam celik pejam celik dh msk thn ke-6 Reunion bekas pelajar SMSP. Apa SMSP maknanya Sek. Men. Sri Pantai Kg Kerinchi, KL.

Every year without failed mesti kena buat reunion. Dh jd tradisi. Thn ni plg kritikal lah. Disember br berjaya kumpul kwn2. Plan seawal thn. Biasa la bkn sng nk kumpul kwn2 walau kebanyakkan ada di KL. Setahu aku hanya kelas aku je yg msh terus bereunion.

This year buat kat Cititel. Buffet lunch. Not bad food kat sini for RM45.Weekday. Ermm fhm2 je la bila weekday + end yr so msg2 susah nk dpt cuti. Maka ada yg EL, MC & cabut dr keje kejap semata2 nk meriahkan keadaan. Yg dh berbelas thn tk jumpa akhirnya sudi gak join kali ni.

Kena plak that day ada J card member sales kat MId Valley. Elok lah tu menyelam smbil minum air. Nsb baik that day cafe Cititel tk penuh. Only our group je yg ada. So...we all lah yg gamat kat situ. Hepi.

Aktiviti kali ni very limited but best sbb dpt duduk berjam2 borak2 sambil imbau kenangan skola. 14thn yg lepas sukar dilupakan. Aku…