290309 : Journey to Kundasang

Hari ni adalah hari keberangkatan kami ke Kundasang. Dr KK ke Kundasang lebih kurang 2 jam. Kami sewa kereta Myvi RM120 per day. Seawal pg dh bangun. Cuci mata kat Sunday market belakang hotel. Syok tgk depa berniaga. Sayur-2, jual anjing, jual kucing. Ke sini sbb nk tahu apa aktiviti org sabah on sunday.


Time for breakfast. Perut dh berlagu. Makan di Restoran Rahmat terletak di Jalan Labuk. Mmg best. Roti canai lembut je. Ada soto. Aku mkn bubur nasi ayam. Not bad. Kat KK agak susah nk jumpa malay food so I suggest u’ll ke sini je.


Singgah kejap di Universiti Malaysia Sabah. Fafa study sini dulu. Tp yg beria-ia nk ke sini…ijad…pelik??selidik punya selidik rupanya ijad student uni. Labuan. Slalu menumpang kat UMS utk sukan. Ptt lah…Best betul U ni tepi laut mendamaikan. Posing sakan kami di sini. Oh laut…ok cukup lah. Let continue our journey. Jauh lagi ni…

Road to kundasang mmg mencabar. Jalannya lebih kurang sama ke Cameron. Bengkang bengkok. Ada GPS mudah. Byk gereja aku jumpa. Boleh di katakana sepanjang jalan dan kampong yg kami lalu. Pengaruh kristian mmg kuat kat sabah ni.

"Sempat gak lah berhenti tepi jalan amik gambar"

2nd stop kat menara tinjau. Alah lupa plak nama kg ni. Subhanallah cantiknya pemandangan. Kat sini ada gak gerai jual souvenier. Aku beli t-shirt and fridge magnet. Mana2 tenpat aku pegi sure 2 benda ni aku beli. Bila nak sampai kundasang ni. Sabarlah kan aku cakap perjalanan 2 jam so mmg lama lah..hehehehe.

3rd stop kat mana ye???…korang continue lah baca dlm entry seterusnya…

Comments

  1. kagummmmm..... kagummmmm... akhirnya leen berjaya jugak mengubat 'penyakit' blog ni.. hehehe..

    so arini plan camne? harap2 boleh le balik awal, dah 2 hari kuar opis kul 7 je...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN