Posts

Showing posts from May, 2009

290309 : At the Peak

Image
Jgn bersedih lagi...Jom continue our journey to Kundasang.

Nape ada edisi khas psl park ni. Saje je. Tempat ni aku suka so special skit lah ada edisi khas. Akhirnya sampai jua ke sini. Di sini lah pendaki2 enter utk sampai ke puncak. U need to pay RM3 to enter into this park. Aku tercari2 mountkinabalu. Tkde pun…
"The Kinabalu Park - Malaysia's First World Heritage Site And Surrounding Attractions"

"Boleh ke aku cipta rekod begini????"
"Antara pintu masuk untuk pendaki"

By the time we reach here it’s already 12 pm. My lunch gone. A bit late. Later ok. Jom bwk reader rounding dlm park. Tunjukkan pada diaorg apa yg best sgt kat sini. Tkde yg menarik pun bg yg tk gemar ke kawasan begini. Tp utk aku mmg satu pengalaman yg best. Tempat ini lah aku idamkan sekian lama. Mendaki Gunung Kinabalu.
Seblom tracking biasalah acara wajib....bergambar

"4 unit heads yg menghilangkan diri ke sabah..membebel bos kami"

260509 : I'm down today

Image
Pagi ni ada job kat S.Alam. Kes semalam teknikal tk resolve lagi. Tambah tension aku. Dh ler today aku btl2 down. Jiwa kacau.

Terapinya????Org kata coklat leh menenangkan fikiran betul ker. Lets try. Lepak kat sini dulu while waiting for my technical to call. Aku dh tk sanggup nk ngadap muka user. Biar solve dulu baru aku gi ofis user. 5 min to their office.time tuk layan ais blended double choc...Slurp...slurp..sedapnya.
Lebur RM13 semata2 nk pinjam kerusi & meja je nk on lap top.
S.alam dh le panas terik. Dpt basah tekak syok giler. Sambil layan wat keje. Keje ker???Not really. Actually YM yg lebih. Tp keje settle dulu ye.

Sad but true..Nape perlu sedih. Lucky ada sahabat baik yg bleh tlg. Kata2 falsampah "Kawan gembira senang cari, kawan sedih ssh cari." Tp aku ada both. Bila hapy and sad ada kwn di sisi.

So entry kali nie aku tujukan khas buat kawan baik aku since di bangku skolah. Thanks for your moral support..Hahahaha moral support lah sgt....

Dh lah tu girl continue …

290309 : Journey to Kundasang

Image
Hari ni adalah hari keberangkatan kami ke Kundasang. Dr KK ke Kundasang lebih kurang 2 jam. Kami sewa kereta Myvi RM120 per day. Seawal pg dh bangun. Cuci mata kat Sunday market belakang hotel. Syok tgk depa berniaga. Sayur-2, jual anjing, jual kucing. Ke sini sbb nk tahu apa aktiviti org sabah on sunday.
Time for breakfast. Perut dh berlagu. Makan di Restoran Rahmat terletak di Jalan Labuk. Mmg best. Roti canai lembut je. Ada soto. Aku mkn bubur nasi ayam. Not bad. Kat KK agak susah nk jumpa malay food so I suggest u’ll ke sini je.
Singgah kejap di Universiti MalaysiaSabah. Fafa study sini dulu. Tp yg beria-ia nk ke sini…ijad…pelik??selidik punya selidik rupanya ijad student uni. Labuan. Slalu menumpang kat UMS utk sukan. Ptt lah…Best betul U ni tepi laut mendamaikan. Posing sakan kami di sini. Oh laut…ok cukup lah. Let continue our journey. Jauh lagi ni…Road to kundasang mmg mencabar. Jalannya lebih kurang sama ke Cameron. Bengkang bengkok. Ada GPS mudah. Byk gereja aku jumpa. Boleh d…

280309 : Sabah here i come

Image
Story mory about my holiday to Sabah. Penantian yang dh lama ku tunggu. Tinggal negeri ni aje aku tk jejak kaki. Jd complete dah jajahan aku ke seluruh m'sia.Terasa gah lah pulak. Tk baik riak. Riak ke??Mana ada juz sharing je. Nape sabah jadi pilihan. Nk bg tau lah kisah sedih tp tk lah berapa sedih pun. Aku slalu mengoffer kan diri utk outstation ke negeri ni and slalu gak bernasib malang tk dpt. Fine for me. Apa lah sgt Sabah compare to Gold Coast.Ewah mesti ler ada beza hujan emas negeri org hujan batu negeri sendiri. I came out with an idea...tadaaaa "eh jom kita gi cuti2 kat oberseas" antara dialog permulaan. Then suddenly sorang mamat muncul. "Kita gi Kundasang lah Kak Leen...Best...bla..bla.." Terpengaruh dgn ajakan so sebulat suara kata Sabah. "Lagipun kan Kak Leen nk sgt gi Sabah. Oberseas nxt trip lah". Ye tk ya gak. Disebabkan mereka lah aku berjaya jejak kaki di Sabah. Sape mereka tu. They're my officemate Fafa, Sara & Ijad. Wah …

270409 : Lawatan Naziran di Gerik

Image
Lawatan kerja di Kolej Komunti Grik, Perak. Jauhnya….Travel sorang. Boring ni. Nk ajak PAMA tk bleh coz final week utk wedding adik. Bz kat umah.

Baru je smp KKB dpt sms inform yg naziran ke kolej komuniti pasir salak esok cancel. SENANG HATI BEB!

Tapau cekodok as breakfast. Tuang minyak kat Petronas Batang Kali.
Bila dah sorang je mulalah nk sangap. Singgah Petronas Tapah. WAJIB. Dlm purse ada RM5 je. Cucuk duit. Bila dh ada duit baru ler leh tapau ini…

Lepak jap dlm kete bg enjin sejuk skit sambil melayan pangilan2 user. OH TIDAK!!! Bila dh exit plaza tol kuala kangsar dh mula nmpak ni…

Senyum je. Cepat gak aku smp baru kul 11. Tp bila nmpk 100km ke Gerik. Kelat muka. Betul lah kwn aku ckp dr kuala ke gerik 1 jam. Aku drive mkn angin mls nk rush.
Jln sunyi sepi tk byk kenderaan. Tidak lah teman dok sini. Sepanjang jalan ke gerik rupanya byk tempat2 yg boleh kita singgah. List kat bwh ni aku amik dr signboard sepanjang jln. Heheheh. Tkde keje melambatkan masa.

Check it out for this …