MABUL ISLAND : Layan Laut Biru II

Tak sabar untuk aktiviti hari kedua. Wake up call. Hari ni semua kena cepat. 3 tempat nak cover.

Seawal pagi lepas breakfast...acara senam robik. Bersungguh instructor guide kami. Tudia peluh jejeh jugak la. Perlu extra energy sebab nak hiking bukit.

Wajah-wajah ceria sebelum di lambung ombak dan mabuk laut. Dua bot guna untuk trip ni.



Jom rock 'n roll. Dah tak sabar ni...


Korang kalau tgk air laut camni...apa perasaan?


1st destination - Bohey Dulang Island. Walau 600M je ketinggian agak mencanak dan mencabar juga bukit ni. Demi great view gigihkan semua. Tak sia-sia bila terhidang depan mata ciptaanNya Subhanallah. My fav. Tempat ni adalah wajib datang.




Penuh puncak bukit dengan group ni je...Korang ni mmg meriah.


Ini lah dia penganjur trip dan owner PERCUTIAN JIMAT SAYA. Sila search di FB kalau berminat nak join mana-mana trip jimat dalam dan luar negara. Abam sporting.


2nd destination - Maiga Island untuk Misi Kemanusian. At least kita share our happiness with them. They said this is gipsie's village. Mereka terbuang tanpa pengenalan diri. Tak di terima negara Malaysia dan juga negara asal mereka. Daif sangat daif. Ala mula la nak bergenang air mata ni..


At least something kami bawak untuk mereka. Mmg ini mereka nantikan dari setiap pengunjung. Tq penganjur sebab selitkan projek mcm ni. Dapatlah kami berbakti walau sedikit dengan insan lain.




Ok alhamdulillah...Misi berjaya. Tahniah semua.


Maiga Island memberi kami pelajaran dari kehidupan meraka.


3rd destination - Sibulan Island. Have fun with the clear water, snorkeling. Sebelum dapat mandi perlu register nama. Ada askar yang bertugas jaga pulau ni.

Air yang jernih ni buat aku lupa diri seketika. Pedulik la kulit itam. Kalau takutkan itam jangan dtg pulau. Mandi puas2. 




Terima kasih Mabul for this lovely colour.


Selesai semua aktiviti. Perut berbunyi minta di isi. Kenapalah jauh betul perjalanan balik ni. Angin dh masuk perut. Rupanya sebab air cetek boat terpaksa pusing jauh..sangat jauh.

Balik resort free and easy. Group aku beli ketam 5 ekor dengan harga RM20. Murah bangat. Then bayar upah masak RM20. Berbaloi makan. Lepas seharian penat di lautan.

Sebelum tido kira bintang di langit. Lepak di anjung depan resort. Damai....

Comments

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN