Xplore the heart of JAPAN : OSAKA


Akhirnya sampai OSAKA. Dalam keadaan gelap jalan kaki cari hostel. Walhal bukan main senang lokasi, bila gelap penglihatan limited. Sorang ke hulu sorang ke hilir cari arah. Penat dari Fuji belum hilang. 

Dan berjaya juga jumpa Vitti Lodge. Surprise…shared room. 3 double decker occupied 6 persons. Masuk je kami repack brg bising dgn bunyi plastic. Kihkih. Ada la yang sound dorg nak bgn early tomorrow, pls off light.

Hostel ni agak sempit. Kitchen kecil, bathroom usah citer la sharing. Ada 2 bathroom ‘see thru’ pintunya. Nak buat mcm mana owner hostel ni bukan local people. So bab ‘tayang menayang’ ni tkde masalah untuk budaya dorg hehe. Nasib baik satu malam aje. Tourist yang sound kami malam tadi tak pulak bgn awal. Kami yang check out dulu. Hampeh.


Lepas sarapan check out. Dari stesen ini ke Osaka St. 


Osaka Station

Osaka Station is a major railway station in Osaka's Umeda district (also known as Kita) that is served by a large number of local and interregional trains, but not the shinkansen which stop at Shin-Osaka Station. The formerly dark and cramped station underwent extensive renovation works and was reborn in 2011 as Osaka Station City, one of Japan's most attractive railway stations.


Sampai di Osaka St. crowded. Jenuh cari locker yang kosong. Semuanya penuh. Perlu ingat lokasi locker. Bangunan sangat besar dan bersambung dengan shopping mall.


Di Osaka kebanyakkan tourist akan pilih Osaka Castle. Tapi kami tak pilih tempat command ni hehe. Kalau datang musim cherry blossom nice pemandangan istananya. So kami pilih ke Minoo Park. Saje jalan-jalan dalam taman letihkan kaki. Gaya hidup orang Osaka spend time on weekend.

Minoo Park

Minoo Park (箕面公園, Minō Kōen, also spelled Mino or Minoh) is a forested valley on the outskirts of Osaka, just north of the urban sprawl. During the fall, it is one of the best places in the Kansai Regionto see the autumn colors in a natural setting, as opposed to the attractive fall foliage found attemples and gardens. The colors are usually best in the second half of November.
Similar to Tokyo's Mount Takao, Minoo Park is the closest spot to the busy metropolis of Osaka to find a spacious natural recreation area. The park can be reached in less than 30 minutes from the downtown Umeda area. Another similarity, Takao and Minoo were both given quasi-national park status in 1967 to commemorate the hundredth anniversary of the Meiji Period (1867-1912).
Get There and Around
Minoo Park starts a short walk north of Hankyu Minoo Station.

From Umeda in central Osaka, take the Hankyu Takarazuka Line from Hankyu Umeda Station to Ishibashi Sation (15 minutes) and transfer to the Hankyu Minoo Line to Minoo Station (5 minutes). The entire one way trip takes about 25 minutes, costs 270 yen and is not covered by the Japan Rail Pass. There are frequent connections.



Welcome to the park


Boleh bayangkan kalau musim autumn di sini. Cantik






Pelbagai jenis makanan di jual. Hanya boleh makan ikan bakar dan juga daun maple goreng. Beli sebagai souvenir.





Selesai park..pulang semula ke Osaka city. Masuk shopping complex. Ada yang shooping di Uniqlo. Yang beli jam. Macam2 ada...ongkos je takde hehe





Isi perut dengan tempura. Tak habis makan tapau.


Then naik tren ke Hard Rock Shop Osaka (ハードロックカフェ大阪店) Tabur skit duit kat sini. 


Bye Osaka…heading off to Kyoto


For more info Osaka : http://www.japan-guide.com/

Comments

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN