Posts

Showing posts from November, 2015

Show you the real CHINA : Yellow Mountain - Story I

Image
Kisah ke Huangshan lagi thrill. Di sebabkan last minit plan untuk ke Huangshan kami terpaksa menaiki train 20jam. Kami gunakan khidmat tour agent di Huangshan untuk hotel. Deal dari Msia.
Pada hari keberangkatan, salah seorang travel-mate misplaced her train ticket. Kelam kabut kejap. Sebab tanpa tiket macam mana nak ke Huangshan. Dan akhirnya dalam perjalanan ke Beijing Railway Station dapat juga jumpa tiket. Yang lagi scary rupanya tiket tu aku yang punya. Baru lah kami sedar pada tiket tertera nombor passport. Patutlah masa hari pertama beli tiket perlu serahkan passport. Tak terfikir semua tu. Dapat tiket terus simpan dalam dompet.

Sampai di Railway Station lagi satu masalah timbul. Cari info train. Apa yang tulis pada tiket banyak Chinese character.Cari kesamaan tiket dengan info kat board. Beratur dulu untuk check in. Cop tiket tunjuk passport. Kat dalam scan beg lagi. Huru hara sebab crowded. Ke platform 6. Agak2 je apa yg tulis pada tiket. Baru je nak bernafas orang seblah kata…