Show you the real CHINA : Hostel & Hutong Street

Puas hati dengan hostel dan persekitarannya. Dari stesen perlu berjalan kaki dalam 10 min. Hostel ni terletak dalam kawasan yang kecil tapi meriah. Jadilah nak tido untuk dua malam je.
  • Harga bilik termasuk breakfast. 
  • Ada heater. 
  • Bilik lepak2 untuk free wifi. Jangan harap nak update facebook. China negara yang block semua ni.
  • Vanding machine. 
  • Owner boleh cakap english. Mereka juga provide kertas yang ada tulisan cina bagi tempat2 pelancongan. Mudah amik simpan kalau tak tahu jalan tunjuk je pada org tempatan. Kalau nak ambil pakej tour pun ada.
  • Kitchen sahaja tiada just minta air panas untuk masak manggi or buat kopi.
Small room je still ok. Bukan hotel pun. Backpackers kena la terima seadanya. Jangan nak demand lebih-lebih.




Be ready with the daily weather before go out.


Sepanjang jalan penuh dengan kedai-kedai kraf, souvenier, makan (yang ni more non halal). Rambang mata tengok barang-barang kraf. Saya suka...saya suka...






Seronok lah dapat jalan-jalan tengok penduduk tempatan dan pelancong. Mostly pelancong dari negara China juga la.



Their foods.


Ada starbucks area sini. Bagi yang nak collect city mugs. Jangan tak perasan kedainya.



Bila malam berlabuh, tetap meriah.



Akhir sekali, jalan sampai hujung jalan, jumpa la kedai makan halal. Dapat makan roti dan teh panas pun dah bersyukur. Kalau nak tahu halal or tidak cari logo halal ini. Yang ni pinjam dari blogger.



Tak sangka area yang kami menetap ni meriah begini. Berbaloi juga stay sini.

Comments

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN