Posts

Showing posts from January, 2015

Day Three BALI

Image
Morning again...Breakfast dulu. Sedapnya roti bakar pisang.


Hari ketiga, jalan2 sekitar Kuta. Look and feel je. Meriah. Mahal la juga souviner kat Kuta ni.



Then survey tour untuk esk. Nice bargin. Pilih pakej tempat nak pergi. Bayar deposit skit. Balance esok lepas selesai tour.


Shopping time. Lets rock your money..


Lepak time at Kuta Beach. Tengok orang surfing.



Isi perut di sini..Dapat juga jumpa makanan Padang. Tempatnya di sini. Ada 2 cawangan di Kuta. Kena berjalan jauh skit.


Ni akan jadi menu tetap. Ayam + Tempe + Teh O = Fav food.


Hari ni aktiviti santai aje...Rehatkan badan. Esok nak pergi beberapa tempat. Balik hotel.

Good day BALI

Image
Morning...kena bangun awal untuk ke laut. 6.30am dah standby untuk naik bot. Berdebar. Bila tengok bot tu bertambah debar. Dah lama tak naik bot ke tengah laut. Seramnya.

Cuaca suram pagi ni. Masih awal untuk membayangkan tempat dolphin. Makin jauh ke tengah laut. Malam tadi hujan jadi matahari tidak kelihatan. Ruginya rasa. Tiba-tiba kelihatan banyak bot yang lain. Suasana riuh seketika menjerit-jerit 'jakun' nampak dolphin. Gelak besar kami dalam bot tengok gelagat orang dan diri kami.

Setiap kali dolphin muncul semua bot-bot kejar. Menderu...Ikut kata tour guide kalau cuaca elok lebih kurang dalam 70 ekor dolphin ada. Tapi hari ni kami dpt tgk dalam 5 ekor sahaja. Jauh beza jumlah tu.

Kami ni bayangkan dolphin melompat tingi...tapi alahai setakat skit-skit aje. Letih nak tunggu dolhpin keluar. Mabuk laut. Lepas sejam naik ke darat, breakfast then bersiap untuk pulang ke Kuta.
Balik ke Kuta ikut laluan lain dari semalam. Jadi kami dapat singgah di beberapa tempat yang indah pema…