Posts

Showing posts from December, 2012

Destinasiku Perth : Lepak at KINGS PARK

Image
Last day di perth. Day to lepak-lepak hirup udara nyaman Perth. Alhamdulillah the sun shine. Ini adalah taman botanic dengan flora dan fauna semulajadi. Di sini boleh nikmati keindahan Perth city sambil ber'picnic'. Jangan lupa cari Tree Top Walkaway. Boleh layan view dari aras tinggi. Ala macam jambatan gantung. 




Enjoy the view. Bergolek atas rumput. Berlarian di taman. What a wonderful day. Ewah. Australia's largest inner city park.



Dalam taman ni ada pokok yang berusia 750 tahun iaitu Boab Tree. Jauh perjalanan hidup pokok ni.



Dah  penat berjalan lepak kejap di cafe nearby. Layan cookies, pizza & hot choc. Kalau berminat nak habiskan duit boleh singgah di Gallery and Gift Shop. Dah puas di sini jom blah ke city centre.
Shopping time...? eh? Shopping mall...top up souviner mana yang tak cukup. Lunch kebab, burger or pizza. Ada kedai orang arab yang  jual. Jalan-jalan selagi kaki tak penat. Petang hujan.
~City centre~
~Makan time~
Bila dah last day betul-betul enjoy the last…

Destinasiku Perth : Get around FREMANTLE

Image
Lepas frust dengan Armadale we're heading to Fremantle pulak. Dari selatan ke Utara. Jauh mengembara by train. Seronok jugak at least dapat tengok Perth.




Apa lah ada di Fremantle. Hope to see more exciting places. Most of people came here for SHOPPING! or you can get best FISH & CHIPs. 

**petikan dari guide book**

"Fremantle is great place to head for some retail theraphy. Home to some of Australia's most talented designers and artists. This means there are many individual, unique boutiques around the town, showcasing clothing, homewares, art, furniture and jewellery, to mention a few. Visitors are likely to leave Fremantile with something special they wouldn't have found anywhere else"
"If you're looking for souvenirs, Fremantle delivers with quality stores providing just about everything you might need to help you of your trip to Western Australia"
Dah jom explore..Beli la souvenir banyak2 di sini sebab murah berbanding Perth. Jangan tak borong.…

Destinasiku Perth : Escape to ARMADALE

Image
Day 3. we choose to go to Armadale. Why here?? We hope that we can cuddle the Koala.
Tempat ni tkde pun stated in the list places to go. Saje je la nk cuba. Since my friend dah search ever since in malaysia so we just proceed. 
With the little information in hand we the redah geng wake up as early as we can to catch the train. From Perth we need to go to Armadale station which is quite far from here. Sampai je station Armadale. Blur kejap. Sunyi sepi. O maybe awal lagi. people still at home.
Let get some info how to get to Byford. Taxi agak mahal. Kita tunggu bas. 
 ~bole tahan taxi fare~

~uncle you help us a lot. tq~
While waiting for the bus, aktiviti biasa snap...snap...snap...
~malaysian yg bosan tggu bus~
~train yg bwk kami ke sini~
~happy anniversary ~
Dah dapat bus. Dalam 15 min ke Byford. Di sini ada Cohunu Koala Park. See nama je dh menunjukkan an excitement kan. Kena berjalan kaki. Melintas railway. Melintas jalan raya. Segala liku kami redah demi koala. At last sampai jua. En…