Welcome to SIEM REAP

Syukur...leganya dpt kuarkan diri dari dalam teksi. At last berakhir "penderitaan" duduk dlm teksi.

~welcome~

Apa-apa jom view hotel dulu. Sesuai atau tidak.

~check it out~

~surrounding...cool~

~The room...nice~

~ok deal..bendahari tlg byr~

Skit info psl hotel. Letak kat tgh town. Hotel Mekong Angkor. Harga bole dapat usd33 per nite. Room no. 333 with 3 bed for 3 person. Kebetulan semuanya 3. Ok dh satisfied dgn hotel. Rest kejap. Buat apa yg ptt. Tadaaa.....mcm 7 eleven pulak. Stock kami utk 3 hari. Mcm takut mati kelaparan je. 


 ~stock~

Ptg tu kami nk ke Angkor Wat. Tp before bole enter to Angkor Wat we need to purchase ticket. Kaunter ticket open at 4.45pm. So while waiting for the counter to open, jom layan bandar SR jap.

~An optional to go. Amik gmbr je~

Tp kami tk masuk lah. Buang duit je. Kat Malaysia pun ada kalu gi melaka. Itupun tak penah nak masuk ini kan negara orang.

~Aktiviti ptg. Riadah main sepak tangkis~

Pttlah orang siam ni terror main sepak takraw. Hari2 main mcm ni cool je. Mcm2 aksi. Ni pun boleh buat peluh keluar bertubi-tubi.

 ~kalau dh berjiran dgn vietnam. Wayar berselirat sama je~


Nothing much bole buat kat SR melainkan Angkor Wat. But ada la certain places yg bole masuk dlm list kalu nak. Tonle Sap Floating Village- Naik cruise menyusuri sungai dengan harga USD15/person

Kami tak layan. Setakat nk susur sungai pengalaman dh pernah rasa trip di Vietnam dulu. So feel mesti lebih kurang sama. Selepas tgk gmbr yg di tunjuk kat jeti. Dah la untuk enter ke jeti kena byr usd2/person. Otw tu dapatlah tgk perkampungan nelayan. Daif betul.


 ~Alhamdulillah ada jugak masjid~





Malam rounding nite market. Walk distance only take few minutes to reach. Kan selesa jalan2 cari pasal.



We did some shopping. Giler tgk harga kat sini. Not bad murah jgk. Ikut kira2 kasar aku lah.



Pada yang berminat pada batuan spare some money. Geram je tgk kilauan batu tu. Aiseh budget je tkde if not dh borong...



Malam2 central market tutup awal 9pm. Sepanjang jalan byk butik2 jual barang kulit dr buaya. Then as usual byk lah spa urut. Less to compare with phuket. Selain dari central market, bole la shopping jugak kat old market. Tu kami pergi on the next day. Repeat shopping.

~Handbag kulit buaya~
Ni je serba skit psl Siem Reap. Kalau ada yang tertinggal selitkan dalam bab2 yang seterusnya.
O lupa kat hotel yg kami stay, siaran TV1 bole dpt. Tetiba rasa best. Siaran lain byk yg sensored. Ntahapapantah...

Comments

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN