ISTIMEWANYA LUNCH...

2 hari berturut-turut makan makanan yg tk penah terlintas di kepala otak. Rezeki jgn ditolak. Telan jua.

2 hari bertugas di 2 Kem tentera yg berbeza sekitar johor, pengalaman baru bila berurusan dgn tentera ni. Hampir 2 thn bekerja kat Johor tk penah la jamah menu2 menarik ni.

~ Hari pertama...makan NAPOH. Mulanya igtkan kari ayam. Pergh mmg feveret ler. Nsb baik diberitahu yg tu NAPOH. Eh mende nyer tu? Napoh = pelanduk / kancil. Cuba seketul je. Sedap jugak isi halus.
BELUT goreng pun di hidang depan mata. Nampak sedap. Mulanya igtkan ikan masin. Nyaris nak ambil, nsb baik waiter tu cpt inform. Belut mmg tk bole nk telan. Tolak tepi. Selesai keje balik rumah ptg tu rasa pening2. Tak kan penangan Napoh kot????

P/s : Gambar menu napoh dan belut tak sesuai di paparkan di sini....cari sendiri dlm google. :)


~ Hari kedua....hidangan lagi pelik (pelik bg diri sendiri). Aduh. Kalu tk di cuba tk tahu rasanya. Baik cuba skit. Kalau sedap layan. BELANGKAS. Binatang 2 alam. Hanya bole makan telurnya shj. Ada 1 kedai fames di Kota Tinggi - Gerai Belangkas Mahkota. Search dekat google byk info psl gerai ni. 

Jgn terlepas signboard


Limited parking space


Suasana dalam gerai

Tauke gerai. Sempat la jumpa dia hari tu

Belangkas

Hari kedua ni menu macam2. Sedap2 belaka. Mmg selera lah. Mkn smp kenyang. 

Ada...Asam pedas ikan *feveret*


 Ada...Kupang

Ada...Pari bakar *feveret*


Ada...telur dadar *feveret*


 Akhirnya....Siput gonggong (1st time makan dan tak tahu bole mkn)



Bole jana pendapatan kulit siput ni

Pengalaman yang menarik jugak....


P/s : Semua foto di atas adalah ehsan dr Google Image. Pinjam.

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN