Posts

Showing posts from December, 2011

MPSJ RUN 2011

Image
Penutup utk segala larian.

For this year lah...Nxt yr kalau masih ada kudrat start balik beginning of the year. Cewah semangat btl. Awal thn dh nk mula larian. Now pun dh hujung thn. Bila masa la nk jog. Asyik2 hujan je ptg. Mencari-cari alasan.

10km makin jauh jarak larian ni. Tema hijau. Sbb sponser by Herbalife. Dh mcm kaler corporate company aku je.

Lps subuh berdesup ke Subang. Naik highway. Line clear, mahluk2 lain masih berdengkur. Yang kelihatan dan sibuk berlari hanya kami mahluk berbaju hijau.

Lepas larian, apa yg sgt frust tkde sijil penyertaan. Hye! Dh la medal utk 20 places je. Dh sah2 tk layak, ni sijil pun tkde. Kedekut taik hidung masin. Berkali2 tanya kwn yg smp finishing line awal, betul ke tkde sijil. Tk puas hati.

Moralnya next time tgk T & C betul2. Alahai setakat sijil pun ssh ke nk bg. Nak simpan buat kenangan. Thn dpn mmg dh tk nk msk. Heheee.. berkira

10km bukan jarak mudah bg 'athlet' mcm aku ni...Tp berjaya juga dlm waktu yg dh set.



~Ceria dlm hi…

WEDDING 2011

Image
Tiap thn ada je wedding invitation.
Apa yang di harapkan dari Masjid yg baru di bina ni of course kebahagian selamanya. Itu yg di doakan untuk anda sekalian.
Iswandi & Yazidatul - 18 Sept
~Geng lepaking~
Org tgh sbuk beraya dorang sibuk pukul kompang hehee. Apa2 pun teman ucapkan kome berbahagia ye yop. Cpt2 buat anak. Sekali-kala turun la lepak. Nasib baik la teman ada kat KL. Dapatlah teman gi wedding kome yop.


Mardhiha Nadia & Suhaili Samadi - 12 Nov
~Us-best hsemate ever~
Gonna miss her lot. Our hsemate. Lepas ni akk masak and mkn sorang2. Tkde dh geng mkn sama. Ke Muar la mkn kenduri. Aiseh. bole pulak baru nk gerak balik hujan lebat. Terpaksalah tunggu hujan reda baru gerak ke destinasi ke2. 

Nurrul Aieen & Amir Hafiz - 12 Nov
~6 jahanam bikin kecoh~
Lepas Muar berdesup ke Tg Kling, Melaka. Dah lewat. Harap2 ada la makanan lagi. 3.30pm orang dh mula mengemas. Kiteorg geng 6 jahanam buat selamba makan. Lauk sedap beb, memang kena makan puas2 lah. Lagipun nk blk JB jauh. Bi…

TEAM BUILDING LAGI...

Image
Sekali lagi kena attend team building but this time with different group. Malasnya...sbb semua indoor activities. Sengal rasanya otot.

Location tu jauh nun kat Pulau Langkawi. 2x team building, 2x ke Langkawi tahun ni. Apa nk di kisah semua di tanggung. Bwk duit skit utk beli coklat Daim. Itu wajib kena shopping.

Terbang ke sini dgn MAS. Lama betul tak naik MAS :) Alhamdulillah selamat smp.


Terpegun jap bila enter resort ni. Macam mana terpana dgn Burau Bay Resort dulu sama lah situasi kat sini. 
Zoom in....



Dah puas zoom in. Rest & Relax. Malam ni opening ceremony. Maka bermula lah sebagai tahanan 3 hari 2 mlm utk team building ni. Kira ok la semua aktiviti indoor tk membosankan.
Esoknya. 1st thing aktiviti morning breath. Elok la dr terperap dlm dewan. Kuarkan peluh bg cergas skit otak.


Antara aktiviti....



Closing kena buat persembahan. Alahai kena menari plak. Keras. hahahaa



Akhirnya selepas 3 hari, its time to go home. Lega rasanya. Before tu of course le mak2 orang sibuk shooping. Her…

AIR TERJUN GENTING

Image
Lokasinya jalan lama ke Genting ikut dr Ulu Yam. Tak sure betu/tidak namanya. Boleh lah tahan suasana kat sini. Nyaman & sejuk. Saje2 berkelah hujung minggu dgn anak2 buah *actually dipaksa*. Tapau nasi goreng, ayam grg, hotdog & karipap. Dah jom mandi!



Lepas ni kita try kat air terjun Sg Chiling kat Kuala Kubu Baru. Dulu penah camping kat sna *zaman muda*. Best. So nk try bwk anak2 buah. Kalu dpt camping lg best. Tp berani ke dorang tu nk camping dlm hutan. Makcik dia pun takut lah! hehee...
Kalau ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi, kalau ada umur yg panjang boleh kita gi mandi lagi

20 SEPT 2011

Image
Di undang tanpa di pelawa. Itulah putaran hidup manusia. Tahun ni special skit utk date ni. Koleksi anak buah ke 19 pun lahir pada date yang sama. Saje la tu date sama dgn makcik. Nnt bole la claim hadiah befday every yr. Ewah!

Tahun ni dpt hadiah. Tak sangka dh remaja tua pun ada gak yg nk bg hadiah. Many thanks to pemberi hadiah. Ceria je. Rasa mcm kanak2 ribena. Tq la jugak wish dr fb & sms.






Anak buah yg ke-19. Hai nama saya ADAM HARITH. My aunt name also start from "A". Saya lahir pada 20/09/11. Same date with my auntie but different year :). Lahir di UMMC same place dgn my aunt. tp dulu org panggil Hospital Universiti. Born @ 9.50am tp my aunt 9.56am.  My aunt masa lahir lagi berat 3.2kg tp sy kecik skit 2.816kg. Bila besar nnt sya mesti lagi besar dr my aunt. Moga2 sikap sya pun mcm my aunt. Baik hati hehee. Hidung sya nmpk bsr tp my aunt mancung. Nape la sya tk dpt hidung mcm tu. Dh tentu nnt sya ramai peminat. Muka mcm hero hindustan.


Banyak persamaan. Moga ADAM …

SIEMEN RUN 2011

Image
Lawak...dh bersungguh-sungguh daftar end up lari atas katil.
Nape bole jadi mcm tu? Penat keje. Ke hulu hilir. Keje yg perlukan drive long journey. Jumaat balik KL naik bas. Sabtu bwk mak jalan2. Balik lewat. Sedar2 esknya terjaga 6.45am. Kelam kabut subuh. Mmg dh tk sempat nk ke dataran. Call kawan yg akan bersama berlari. Mohon jutaan kemaafan. Kawan dh smp istana negara lagi malang nombor + baju ada kat aku. Maaf sekali lagi.

Hahaaaa....akhirnya berlari atas katil je. Frust sgt2. Sebab tu repeat masuk PIKOM RUN. Nasib baik ada larian. If not kempunan lah. Ajak la jugak kwn tu msk pikom run, dia tk nak. Takut pisang berbuah 2x la kot. Ahahaha

PIKOM CHARITY RUN 2011

Image
Ngada-ngada lagi msk larian. But this time really berusaha sungguh-sungguh utk dpt medal. Sedia maklum otot dh makin longgar. Kurang kalsium tergugat lagi dgn auntie-2 yg dh beruban lagi laju berlari. Mana boleh jd.
This time i was alone..6.5km mcm dekat tp terseksa gak. Kena plak daki bukit kat Menara KL. rasa mcm tk smp je. Huhuhu. Semangat tu penting. Tanpa semangat tk ke garisan penamat lah. Start flag kat Capital Square to Jalan Dang Wangi, heading to KLCC, then Menara KL, Jalan Gereja back to Capital Square. Done!







Dh booking untuk 2012..ermmm semoga panjang umur dpt la masuk