Posts

Showing posts from July, 2011

OLYMPIC RUN 2011

Image
Run...run for your life eh bukan Run...run for fun baru la betul
Tarikh kejadian: 17 July Tempat kejaian: Dataran Merdeka Masa kejadian: 7.00 - 10.30 am
Dah lama tk masuk larian. Last lepas kejadian ngeri larian bomba 2007, tk penah masuk mana2 larian. This year tekad nak buat come back *bunyi yakin benar*. Larian ni je sempat daftar. Tu pun bukan semua anak buah dpt masuk. Dh penuh. Kesian yg tk dpt masuk. Tkpe nnt cari larian lain yg sesuai.
Mmg best bila dapat lari..berjaya buat larian 5km. Lagi 2km sendi lutut mula buat hal. Argh!!marah dlm hati je. Tk bole nk paksa diri lagi. Jalan je la.
A'way it was a fun day...wonderful day i had with my niece and nephew.
*before the run*

~ Stretching with Ronald Mc' Donald~

~Yg tk dpt masuk still with hepi faces~


~Yg dpt msk muka eksyen je~
*after the run*


WoOHoO GaMbAnG ResOrt

Image
WooHoo it summer time! Family day company held here. Theme Summer Fun!
But we don't feel the fun. Thn ni kurang best. Maybe dh sebumbung dgn other company. Too many people. We don't like the crowd.
Menu dinner. Tak berapa best. Telan gak sebab lapar. Hambar betul. Tak happening lah. Bosan.
Esoknya try to have fun. Still tak menarik. Water park belum completely siap. Look messy skit (my opinion only).
Yg balik naik flit bus ready to off to KLIA by 2pm. cpt betul tk sempat nk gossiping dgn kengkawan. Very tight journey. Letihnya...
I'll let pictures do the talking from here onwards...


FROM SUMMIT TO SEA

Image
2 hari dh brsusah payah naik turun gunung. So last day kat KK we stay kat BUNIBON LODGE. Backpakers. I like! 1 bilik 6 org. Lg like sbb semua ada dlm bilik. Baru meriah. Roboh katil double decker ni, huru hara.
Mlm tu merayau kat KK town nk cari makanan sedap2. Ke sana sini. Last2 pasar filipine jgk korang pilih. Kalu dr awal ckp tk lah penat kaki ke sana sini. apa ni ikan, sotong, udang semua dh siap bakar. Pilih je nnt panaskan.
Makan smp tinggal tulang. Dasat. Mmg kebulur ye?Elok habis jgn membazir. Kedai dh nk tutup tinggal tggu kami habis mkn je. Alahai balik hujan. Redah. Mandi hujan. Mcm2 hal jadi.
Ok semua mkn dh...apalagi off light nk tido. Ssshhhhh....Diam semua. Esk nk bgn awl.

Bila dah 10 org mcm2 lah ragamnya. Janji kul 7 berkumpul and breakfast tp tik..tok...tik...tok. Kul 8 gak. Iskh..truk time management. Breakfast bancuh milo & bakar roti sendiri. Dh dok hostel backpakers so kena la on own.
Jom...gerak. Jalan kaki ke Jeti Jeselton sbb nk naik bot ke Pulau Manukan. Kat …

I Came, I Climbed, I Conquered

Image
Ini versi ku. Versi asal I CAME, I SAW, I CONQUERED. Tak kisah apa pun versi yg penting sudah ku tawan puncak ini.

Destinasi ke-4 yg terakhir, di sinilah ku berjuang. Dgn kudrat yg sedikit, gagahi demi impian yg satu bersama mereka ini.


~I CAME~

It was in 2009. I was here at 1KM. Tinggalkan kenangan dan impian di sini. Akan ku kembali utk takluki.

~I CLIMBED~

Alhamdulillah impian itu kini di depan mata. Struggle btl. Kena sampai Laban Rata seblom pkl 6. Kan 6pm waktu dh gelap di Sabah ni. Bermula 9am. Berjaya ke Laban 2.45pm. Petuanya setiap KM mesti amik masa tk lebih 1 jam
Setiap 1KM ada pondok utk rehat2kan badan. Plg utama ada tandas. Senang buat urusan. Tk perlu masuk ke semak hehehee. Lunch pack di beri masa breakfast di Sutera Sanctuary Resort. Apa yg di bekal? 5 keping sandwitch, 1 biji epal, 1 biji pisang, 2 biji telur (dh rebus) & air mineral.



Sebabkan terlalu penat, tk tertelan sume tu. Tgk kiri kanan semua org berselera telan makanan. Hujan renyai2. Nsb baik beli bj hujan ma…