Posts

Showing posts from June, 2011

DESTINASI INI...IMPIAN KU

Di mana destinasi kali ni?
Impian yang akhirnya tercapai. Tp seblom nk sukses seksanya...Setiap keseksaan yg di hadapi memberi seribu kepuasan. Skang dh bole tersenyum bangga *bukan riak*.
Destinasi per-1 : Flite 9.30pm from KL. Dlm keadaan tk sihat *suddenly*. Pg hari jumpa doktor to make sure apa penyakit. Ssh nak bernafas. Check sana sini. Doktor kata "u ada demam skit, blood presure low, its not good. get rest. Avoid coffee & tea" aVOID coffee & tea. Tp tu fav. drinks. Tkpe pantang skit demi kejayaan. Touch down @ 12am. Alhamdullillah. Separuh perjalanan dh selamat

Destinasi ke-2 : Esoknya..Wait for others to arrive from KL. Sebuah bas penuh membawa kami ke destinasi seterusnya. Bermula @ 3pm. Selamat smp 6pm dalam cuaca yg agak sejuk sbb hujan skit tadi. kabus dh mula nk menebal. Alhamdulillah perjalanan ini selamat tnpa ada halangan. Had dinner yg sedap. Dr tempat dinner ke dorm terbakar lemak 0.5kg *jauh*. B4 tido packing brg yg perlu di bawa shj ke destinasi esk…

8th Reunion @ Cherating

Image
Lokasi kejadian dah menarik. Tp kurang penyertaan. Angka makin berkurangan. Apakah faktor2 yg tidak menggalakkan penyertaan thn ni. What ever the reason is, kami ber5 tetap gembira dan tenang.
Cubaan utk lokasi yg jauh dr hiruk pikuk bandar. Mendengar deruan air laut yang menenangkan. Hari kejadian berlaku pada 14-15 May yang lalu tetap meninggalkan berjuta kenangan utk kami.

Perjalanan bermula selepas breakfast di R&R Bentong. Selamat sampai ke destinasi jam 1pm. Alhamdulillah di permudahkan perjalanan kami. Settle urusan check in. Time to go out for lunch. Lunch di Kemaman. Sempadan je dgn Cherating. Bedal je apa yang ada. Perut dah dondang sayang. Apa pun bole. Bila badan dh rest...jom rendam di kolam. Mak, ayah & anak2 nampaknya suka dgn aktiviti ni. Tkpe bagi peluang. Bole la sambil2 tu bergosip. Dah puas melayan karenah anak2 dalam kolam, jom ke pantai. Selaku Miss Moderator tak sabar nk laksanakan projek penderaan kepada kengkawan. Mcm biasa la msg2 nk try berdalih. Mana…