Team building

Xtreme....

Conclusion untuk team building kali ni. TerBest. Kalu aktiviti extreme ni baru lah cargas minda. Tajuk team building kali ni bunyinya mencengkam hati.



This time venue di Eagle Ranch, Port Dickson. Suasana ala-ala pekan koboi. Something different. Perjalanan kami bermula jam 9.30am dari Cyberjaya. 1 jam je journey.

~Our room~


~Suasana pekan koboi~


Aktiviti pertama ice breaking, seblom release untuk lunch dan solat jumaat. Bagi org perempuan dpt lah lelapkan mata seketika sebab waktu berkumpul 2.45pm.

Aktiviti bersambung until petang. Ala-ala PLKN. Ada 30 halangan mesti lepas. Huhuhu. Proud with everybody dari yang penakut ke berbadan besar semua halangan berjaya korang atasi. Yeay!


~Antara 30 halangan~


Malam hari...Ada acara indoor.Menarik game ni. Uji strategi, teamwork & akal.



Sepanjang 3 hari dlm tahanan. Macam2 bentuk 'penderaan' kami kena hadapi. Penat kalau nk story satu per satu. Apa pun kami mmg enjoy dgn team building yg sempoi. Tak penat otak nak fikir. Semua fizikal je.

Acara tembak menembak. Kalau rasa2 dah lama pendam rasa geram pada org lepaskan je tembakan kat 'musuh' tu. Tp kita tetap kena bersatu as a team.



Pertandingan menari poco-poco. Dari badan yg keras nk ikut gerak tari especially sang arjuna, bila tiba mlm pertandingan bukan main lenggok lagi.



Cipta roller coaster ikut creativity each team. At the END the result..sgt kreatif semua. Design yg sgt membanggakan. Tapi yg paling penting team kami menang. GO FIGHT!!


~Tukang karut team kami~

Tapi yg paling experience utk diri sendiri aktiviti buat rakit dan dayung ke tengah laut amik bendera. Giler best. Lagi best bila each team dh penat ikat & yakin dgn kekukuhan rakit masing2 tetiba fasi suh tukar rakit dgn team lain. Haru biru. Apa yg kita belajar di sini, semua yg buat rakit adalah rakan sekerja kita, jadi kita kena yakin dgn kebolehan mereka. Sebab yakin lah team kami menang dalam acara ni...GO FIGHT!!

**tiada pix berakit buat masa ini**

Hari terakhir kami di sajikan dgn treasure hunt. Silap lukis peta hancus segalanya. Tak jumpa brg yg di sorok.

Ada lagi acara yg tk di sebut di sini. Full 3 days dgn games yg best.

Akhirnya berlalu sudah riwayat team building tahun ni. Tahun depan tk sure lah..Penutup nyanyi lagu can mali can. Ewah..semangatnya nyanyi. Kami di hadiahkan dgn T-shirt merah. Bergaya.


Terima kasih to our management sbb bagi peluang kami utk release tension dan bersama kengkawan selama 3 hari berkampung di sini.

Terima kasih daun keladi tahun depan ada lah lagi...heeee. Itu pun kalu aku still berkhidmat di sini dgn mereka-mereka yg hebat.

Akhirnya terpisah dgn jarak dan waktu. Jumpa dalam acara lain ye semua...bye!

Comments

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN