Merempit dgn ATV

Mcm ganas je title kali ni. Ada la skit unsur2 ganas. Xtvt kali ni lasak skit. This time nak try ATV plak. Kenal benda ni pun dr rancangan tv. Tak sangka ada geng2 yg berminat. Dh ada chance.. grab je. Harga utk xtvt ni mmg mahal belaka.

1~RM100 jarak dekat je
2~ RM150 journey 2 jam sampai Air Terjun Sofea Jane
3~ RM300 journey seharian meliputi belantara Kemensah ni. (mmg ganas)

Kami sekadar yg no 2 cukup lah. 12 org dr group kami. Pecah 2 kpd 2 groups. Sbbnya senang nak guide. Bila giliran...aiseh berdebar plak. Kata ganas tp nape gigil. Mula2 brader tu tunjuk la skill nk start moto tu. Mcm aku bole igt. Actually sama je proses start moto biasa. Pastu kita akan disuruh utk test drive area parking. Turun naik bukit. Alahai susahnya....nak handle. rasa nk terjatuh tp tak terjatuh pun. Tkpe2 aku test lagi round ke-2. Cari skill.

Bila dh pening lalat dok pusing area tu je so the journey begin...

Wreng...wreng...wreng...bunyi skit..Hon.....heeee *berlagak ye* tunggulah nasib ko di dalam hutan nun *hati kecil ku memperli diri sendiri*

Bila dh mula msk area belantara. Kepayahan mula terasa. Hati berdegup kencang. Boleh ke aku ni??? Try smp bole. Alamak tersangkut plak moto ni. Brader tlg tarik sat. haaaaa. sian brader guide ni bersusah payah sbb aweks2 ni. Nak amik gmbr lg. Nk tarik moto lg. Nk jg kami lg. Sabar ye..dpt pahala tlg org.

Tk leh nk gmbrkn perasaan ku. Korang meh try naik rasa sendiri perasaan itu. Dh hempas pulas smp gak kami kat check point~Air terjun sofea jane (ntah lupa tnya nape nama ni bkn nama aku). dah puas mandi..

Panic dtg lagi...nk balik kena lalu jln td. Ngeri bila fikir turun naik bukit. Tp lama2 dh dpt inspirasi bila ada beberapa brader scrambler selisih. Alaaaa nape aku tk terfikir ye. ATV ni umpama moto tu le cuma beroda empat & rendah. Heeee gelak dlm hati. So jgn risau kalau terasa mcm nk terbalik je moto tu tp tk terbalik pun.

Alhamdulillah...berakhirnya segala penyeksaan. Sambung mandi dekat kolam area start tadi. best pulak. Td mandi ujan + terjun..sambung sini plak. Akhir sekali mandi kat bilik air bersihkan diri.

Pendek kata...mmg puas ATV ni. Jgn tak cuba. Yg biasa merempit tu cuba alih2 angin cuba ATV. Aku rasa lepas ni tercapai la cita2 ku utk jd minah rider. Haaaaahaaaa

Boleh layan foto2 ni...bukti kami merempit.


Kalau nk rasa sendiri keganasan ATV cari info di sini atvadventurepark.com

Lokasi kat Kemensah belakang zoo negara atas dari bukit belacan.

Comments

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN