Posts

Showing posts from March, 2011

Tasik Dayang Bunting & Pulau Beras Basah

Image
Awal pagi dh kena celik mata. Awatnya?Penat semlm pun tk ilg lg.
Kenalah awal sbb nk ke Tasik Dayang Bunting & Island Hoping. Rugi plak kalu tk join. 1st time ke Langkawi dulu mana sempat nk buat aktiviti extra ni.
Breakfast puas2 sbb nnt lapar....Kul 8a.m. dh naik bot trus ke tasik.

Hidangan mata yang pertama....


Hidangan ke-2


Sebelum turun dari bot pesan pakcik bot "Hati-hati banyak monyet liar"..Masa ke tasik takde gangguan langsung. Masa balik di serang eye to eye. Pergh..sasaran beg makanan. Peragut paling ganas lah..


Baca dulu lagendanya...


Kami group pertama yang sampai.


Puas hati dapat basah-basahan dalam tasik dingin. Kalau malas basah-basahan boleh lah kayuh bot relax2 nikmati kesunyian alam.


Jom ke tempat lain. Tengok helang. Tak bawak isi ayam pun. Mana helang nak dekat. Rugi betul. Mana nak tau. Byk betul helang...



Dah jamu mata dgn terbangan helang sampai lenguh tengkuk amik gambar dan tgk gelagat helang. Bila sampai tempat berikutnya....aku lah orang pert…

Meeting...part 2

Image
Day 2 full of meeting. Pg until ptg. Beku otak.

Lepas dh tegang dgn presentation *org yg present je tegang* Amik la gmbr bukti kami meeting heeeee....
Nampak formal..

Tp di sebaliknya...
Lepas abis meeting. Berdesup ke Pekan Kuah. Maklum yg dtg kebanyakkan org pompuan. Org pompuan mmg sinonim dgn shooping. So its time for habiskan duit yg baru je masuk *gaji* termasuk diri sendiri. Ala beli coklat je. Yg penting Daim mesti ada *wajib*.
Selesai je acara mengabiskan duit anda, berdesup plak ke Cable Car utk ke Gunung Mat Cincang


Yeepaaa!!!Teruja bg yg 1st time tp hepi bg yg 2nd..3rd..time. Best melayan pemandangn di puncak. Kat atas ni, dptlah tgk matahari terbenam. Mcm jakun semua amik gmbr. Ha..ha..ha..asalkan korang hepi, aku tumpang hepi.
Balik hotel rest utk acara mlm, rounding lagi mlm ni....Mencari laksa. Tp hampeh tkde.


Kepenatan...esk ada lagi aktiviti.
The best part kat resort ni selain surrounding, THE FOOD. Naik la 2kg sepanjang 3 hari kat sini.

Meeting...jauhnya

Image
Tu dia...jauhnya nk gi meeting. LANGKAWI
Kali ni di arahkan utk attend meeting budget challenge.No xcuse. Baru nk ngelak tp COMPULSARY plak. Bukan pe sbb kena buat presentation. Last minit inform kena buat dh la minggu tu tersangat bz travel everywhere plus last minute demam **suddenly** heee
Otak jem..tawakal je. Kat langkawi siapkan slide presentation. huhuhu. Perjalanan yg sgt jauh. Dr selatan driving ke KL, then naik flite ke Utara. Nk sgt travel kan.
We stayed at Mutiara Burau Bay. Very nice place. The best part ada beach. Yeay!


The surrounding very peaceful.

Room yg comfortable


Tak lah tegang bila fikirkan psl meeting. Seronok lagi dpt jmpa kengkawan. Almaklum keje kat state, rindu utk hu ha hu ha dgn geng kt KL. Bgs jgk meeting ni....
Part plg lucu, the day we arrived. Dr atas bas masing2 tertanya2. Kompang + karpet merah tak kan lah nk sambut kitaorg?? Turun je dr bas kompang di palu. Terpinga2 sambil sengih2. OMG! It can't be.....
Tp best kan skali kali di sambut meria…

Muzium Negara

Image
Lawatan rasmi ke Muzium Negara. Bila la last aku jejak ke muzium ni? Ermm seingat masa pameran hantu. Lama dah tu.
Ke muzium sebab teruja untuk tengok pameran setem. Aku ni mmg pengumpul setem. Tp bukan tegar. Hanya suka2 utk koleksi peribadi je.
Byk dh berubah muzium ni. Kalu dulu pameran agak membosankan tapi kali ni byk yg menarik. Cara pameran pun dah berubah ikut peredaran masa.
Sekurang-kurangnya bwk anak buah supaya tak buta sejarah. *subjek sejarah plg aku tk minat*


Kebetulan ada pameran khas utk kemenangan Piala Suzuki. Anak buah plak minat bola, so advantage pd dia lah...mana tau kot jd pelapis ganti Fahmi *penjaga gol*..heeee



Kat pameran setem tu agak keciwa skit sbb ada ruang penataan cahaya sgt malap. Aku ni dah la rabun, tk berapa nak nmpk apa yg di pamer. Tp still puas la tgk setem2 yg menarik. Setiap setem kan ada sejarah2nya....Cantik. Tk dpt nk amik gmbr sbb utk tu aku kena byr. Aiseh


My questions :-
1) Bila kali terakhir anda ke sini?
2) Sape2 ada setem yg menarik, boleh …

Bowling lagi...

Image
Lama dah tak 'berbowling'.
Bila adik ajak masuk tournament bowling organized by her office. Why not? Not a prob setakat nak kena bayar RM10 apa la ada hal.
Bila dh masuk tourney my aim mestilah nak menang. Tk kisah la tempat ke berapa, asalkan menang. Bila niat suci diiringi semangat nk berjaya, akan mudah jalannya heeeee....
Venue dekat sini. 1st time main kat sini. Tah selesa ke tak. Amboi demand mcm la pro sgt. Eh mestilah lane adalah faktor utama kalu nk menang *teori aku*

Kami 3 beradik + sorang yg tk dikenali sbg satu team. Rupanya tkde hadiah utk team terbaik. Hanya ada kategori individu staff dan individu keluarga. Kedekutnya....
1..2..3..strike! Let start the war


Our supporter


Akhirnya....aku berjaya. The winner. Hahaaaaa. 3rd place. Jadilah


Habuannya...oK lah dari tkde langsung. Tolak modal dapatlah aku beli ayam golek 2 ekor. Celebrate kemenangan.


Conclusionnya.....kalu ada bowling tourney jgn malu2 ajak aku join ye. Aku pasti bwk kemenangan.
Congrate to myself.