Posts

Showing posts from October, 2010

Gunung Ledang Waterfall

Image
Seminggu seblom bln pose sempat la juga ziarah puteri di kaki gunung ledang. sampai kesejukan puteri tak muncul2..

Since dh jd part of johorean..kena la sggh mana2 destinasi yg best dlm jajahan johor. 1st destination was here. Best. Air terjun mana tk best kan. Cuma environment je yg berbeza.

Masa mula smp dgn semangat berkobar2 tetiba ah so yg jg entrance spoil mood je. Ada ke dia sound "hari ni talak bole mandi wo..air manyak deras.. itu siren sulah bunyi". Bikin panas je. Ah tolak tepi la igt dkt ke nk smp ke sini.

Entrance fee je RM5 utk sebuah kete. Tak kira nk gak tgk suasana kat dalam. Tak mungkin tk bole mandi seharian ni. Hujan pun pg je.

Akhirnya...berjaya juga misi kali ni untuk mendamaikan diri dlm air yg cool. Nasib baik tak dengar kata Ah so td if not sia2 je perjalanan dr jb town ke sini.

Kami juz mandi kat level plg bwh utk keselamatn. siren tak henti2 bunyi tanda yg air tengah deras. Jadi kalu larat bole la daki ke atas untuk lebih trill. Bagi yg bwk family …