James Bond Island + canoeing

Sebenarnya kat Phuket ni byk island yang boleh kita pegi. Asalkan ada duit & masa terlebih pilih je mana nak pegi. This time we choose to Phang Nga Bay. Akan ada transport pick up from hotel around 7.45am (kekadang tu lambat gak). From hotel fetch other tourist along the way to jetty. Smp je kat jeti semua berkumpul kat travel agent's office utk skit info dan bebelan. Hehehe. Yg ni different jetty dr semlm. Jauh juga dalam 1 jam (if not mistaken).

Pakej travel dari ejen Leo Canoe. Pro tour guide. Pakej bot laju THB2000. Tour include land transfer, coffe/tea, fruit, soft drinks (minumlah byk mana pun). canoeing gear, life jacket & full insurance. Bole kalu nk pilih pakej Big boat slow skit and cheaper. Dengan speed boat ikut itenarary bole settle tour of the day by 4pm, but if slow boat by 5pm. Different 1 hour. Since this is our last day, kami perlu kejar masa.

1st place of course to Bond Island. Bukan ada apa pun cuma leh tgk view yg cantik dan bayangkan masa filem tu di buat di sini. Tu je.

Ke Panyee Island untuk lunch. Makanan alhamdulillah sedap. Tempat selesa. Pemandangan cantik. Berselera makan. Andaman Restaurant. 

Dh kenyang jom pegi kayak kat Hong Island.

Air kat sini tenang & cetek. Ciptaan Tuhan. Mmg cantik. Subhanallah...
Dont wory ada tukang dayung kayak. Satu boleh 3 persons (termasuk tukang kayak) or 4. So kita relax je atas kayak & jgn lupa snap gmbr byk2 sbb viewnya sgt unik. Tukang kayak ni boleh la speaking london skit2. Jd sediakan skit duit je utk upah dia kayak nanti. Jgn terkejut sbb nnt akan ada "pro photographer" snap gmbr kita. Tggu lah apa akan jd nnt.
Last place ke Naka Island untk mandi-manda & relaxing. Air mmg best dan jernih. Puas berendam time to go home. Atas bot di sediakan fruit. Dr sini ke jeti dh tk jauh. Estimate time utk tour ni dr 8.30-4.30 ptg bergantung pd keadaan.
Bila sampai jeti..jeng..jeng...igt tk gmbr yg di snap masa canoeing di jual kat sini dgn harga THB200. Rugi plak tk sambar gambar cantik beb..

Conclusionnya kalu sape2 nk ke phuket try plan mcm kami. Balik KL amik flite mlm skit jd dpt lah penuh masa pegi tour island je..pd yg lebih berani bole try buggy jumping. Info cari sendiri. Tak sempat nk survey.

One more thing better jgn amik trip ke Phuket FantaSea sbb bukan ada apa pun. setakat nk tgk kuil buddha, pondan menari & suasana kebudayaan thailand tu je. Baik abis duit tgk keindahan ciptaan Tuhan. Dapat pahala.

~THE END~

Comments

  1. Sape yg tgkap gmbr eh kak leen.. lawaa gilers gmbrnyer... teruja nengok rs mcm nak gi jerk.. tp duit x de...hehehe

    ReplyDelete
  2. akk le tgkp. view cntk tu yg jd cntk. mmg best kat tempat kayak tu air tenang, suasana sunyi pergh mmg relax je. Itu skit je gmbr akk tnjuk. Ada duit tu..mesti simpan utk kawin. Tkpe round m'sia island dulu pun ok..then slowly outside m'sia

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN