Nite life Phuket - nite 1

Makan time. Ptg td masa jln2 balik ke hotel sempat le survey tempat makan. Nasib la ada restaurant yg jual halal food. Sejauh mana halal tawakal je. Asalkan jgn was2. InsyAllah.

DUBAI restaurant. Glamer juga. Sebut je kat taxi driver tahu kat mana. Nama pun dubai. Makanan ala pakistan, gongostan & setan ahahaaaaa.

So mlm ni sbg permulaan kitaorg oder simple je. Harga? Ok lah. Makanan best. Boleh telan.

~Air pineapple jus marvelous~

Lepas makan ala kadar, naik taxi (ni betul taxi, bukan taxi moto tu ye) ke HARD ROCK cafe jap beli souviner. Taxi meter tu charge THB150. Tk pakai meter pun main letak harga je. Berbaloi gak gi sini sbb rupanya depan cafe pusat beli belah. Elok lah tu...

PATONG SHOPPING PARADISE. Mcm2 ada. Sini lah namanya Bangla Road. Semua kedai ni salegirl & man bangsa India campur Thai. Ada pure bangla. Yang penah keje kat Malaysia pun ada. Jd skit2 tu ada lah guna bahasa melayu. Happening kat area ni sbb selain shopping ada tempat mabuk2. Dh tentu lah omputih suka. Before enter gn risau kat sini byk juga tempat money changer. Tk ckup duit tukar le b4 shopping.

~everywhere mesti ada tanda psl tsunami~
Penat rounding jd ms utk sleep. Kali ni kami naik tut tut (4 roda version baru). Laju btl driver tu bwk. Kali ni dari area sini ke hotel kena byr THB140 (kalu tk slh).

Time to sleep. Get rest esk nk island tour. Gd nite!

Comments

  1. waaaaaa masyukkk!! jenjalan jerk keje die kan.. hehe salam singgah :)

    ReplyDelete
  2. bestnya... wahhh... nape destinasi berikutnya senyap2 je... tak aci tau :(

    ReplyDelete
  3. lovely : its not about masyukkk..seksa nk kumpul duit ehehee. limited budjet tau masa pegi ekekee
    ina : tggu ye ina. maklum sibuk skit travel

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN