Posts

Showing posts from March, 2010

Nite life Phuket - nite 1

Image
Makan time. Ptg td masa jln2 balik ke hotel sempat le survey tempat makan. Nasib la ada restaurant yg jual halal food. Sejauh mana halal tawakal je. Asalkan jgn was2. InsyAllah.
DUBAI restaurant. Glamer juga. Sebut je kat taxi driver tahu kat mana. Nama pun dubai. Makanan ala pakistan, gongostan & setan ahahaaaaa.
So mlm ni sbg permulaan kitaorg oder simple je. Harga? Ok lah. Makanan best. Boleh telan.

~Air pineapple jus marvelous~
Lepas makan ala kadar, naik taxi (ni betul taxi, bukan taxi moto tu ye) ke HARD ROCK cafe jap beli souviner. Taxi meter tu charge THB150. Tk pakai meter pun main letak harga je. Berbaloi gak gi sini sbb rupanya depan cafe pusat beli belah. Elok lah tu...
PATONG SHOPPING PARADISE. Mcm2 ada. Sini lah namanya Bangla Road. Semua kedai ni salegirl & man bangsa India campur Thai. Ada pure bangla. Yang penah keje kat Malaysia pun ada. Jd skit2 tu ada lah guna bahasa melayu. Happening kat area ni sbb selain shopping ada tempat mabuk2. Dh tentu lah omputih suk…

Patong Beach

Image
Sorry ye lama tk update. Lama betul cari idea nak update. Mind dh rest skit jom continue.

Selamat check in. Lega tgk room + bathroom. Tarik nafas lega..

1st thing we do we went to Patong Beach. Member aku dr KL tk hbs2 sebut beach ni. Best ke. Dh mula excited lah...

Naik taxi..eh ni ke taxi?? Harganya THB50/person. Merempit lah kami bertiga (aku, member + mat rempit tu). Dia punya layan selekoh tk hengat. Dalam 10min dh sampai beach. Mmg kat sini moto taxi naik 3 org. Yg penting driver je pakai helmet. Penumpang tk penting pun. Beza undang2 sini. Taxi moto ni byk so don't worry ada je kat mana. Or else mintak je pekerja hotel panggilkan.
Wah cantiknya (pandangan jauh). Setapak demi setapak makin dekat WARGHHHHhhhhhhhh. Tak sanggup nk tgk aksi2 lucah. Ke kiri salah, kanan salah, depan salah, belakang pun salah. Pejam mata je tk salah. Heheee. Di ingatkan kat sini nk duduk kat kerusi kena charge ye + payung skali THB100 (kena paw lagi!).
Layan lah mandi. Tapi air tk berapa best. Bacin…

Jom cuti...

Image
Dh penat rushing for dinner, mencari costume & wat gempak kat dinner so time to rest my mind.

WHERE TO? This time kita rehat kat PHUKET-amazing Thai. Nk gak tahu best ke air lautnya. Apa specialnya?

Badan masih letih penangan dinner. Mata still layu coz at 4am gerak dr rumah to airport. Letihnya. Sesampai kat airport Phuket, 1st thing we do...

--> Tukar matawang. Ada info kata tukar kat sini murah. Wat lah calculation sendiri nnt inform aku mana lagi murah. Kat Thai matawang Buy =8.81 ; Sell = 10.25. Kat M'sia Buy = 11.20; Sell = lupa nk tgk masa tu. Rate everytime berubah.

--> Survey hotel. Kat sini byk kaunter utk book hotel. Cuti this time 'terjah je'...cari penyakit kan. Jgn lah amalkan ye. Kelak merugikan diri. Sbb ms deal kat kaunter airport seem semua ok. Salegirl tu mcm phm je apa yg kita nak. But bila smp kat hotel rupanya jauh dr pantai. Itu yg tension skit.

Communication sshnya lah. English local people sgt lah teruk. But ada yg fluent smp kalah aku nk be…

Funny foto

Image
Riuh umah bila bwk blk costume pirate..masing2 nk mencuba

Especially adik aku yg dlm pantang. Tak sedar diri blom slim nak gak try. Klakau



Gelagat anak2 buah yg mcm jakun plak heheee..




Yg plg sporting ayahanda & bonda ler..


Tk kering gusi...will miss all this moment

Alahai Dinner

Image
Last year tkde company dinner. So this yr bila ada mesti wat yg gempak. Lagi2 tema tahun ni cam best je. So kena la layan. Wat kat mana...ermmm kat sini ler

SUPERHERO NITE. Sbb apa super hero sbb kami HEBAT! eheheee

Punya la last minit baru ingat nk cari costume pastu tema superhero. Pakai je superheroin custome. Not bad. Hentam je.

Dinner time..mcm2 karakter ada. Team ni paling aku suka. Cool & Style!

Dinner this year tk berapa best sbb food tak berapa ummph then cabutan bertuah hadiah mcm hampeh.

Nsb la ada pengacara yg best giler. High class performer. 3+1. Dia leh nyanyi. Suara commercial utk iklan and not bad kelakar gak.

And also the comedian performer. Tu je la yg buat aku terhibur. The best comedian


Everybody wait till the end of the day coz hopefully there will be an announcement by our Chairman for BONUS. Part tu yg plg di nanti2 kan ahahaaa...hampeh! Tgk la Chairman aku gelak je atas pentas.

Ok for all the superhero and heroin of the nite gua solute u all lah...Keep up the good…