Lawatan ke Muzium

Assalamualaikum...Anybody home.Lama tuan rumah tk balik jenguk blognya. Pttnya tahun baru mesti penuh semangat mengupdate blog tp di sebaliknya. CORRECTION bukan malas tp bz skit.

Untuk 1st entry 2010 kita ke destinasi santai2 je. Moh ke Muzium. Opss bukan Muzium Negara ye tp Muzium Kesenian Islam. Apa ada kat sana???

Awal thn hari tu bwk parent ke muzium. Lepas penat lelah memikirkan nk bwk depa gi jln2 kat mana so ke sini ler. On that day ada pameran En Route To Mecca-Pilgrims' Voices Throughout The Centuries (Menuju ke Makkah-Catatan Perjalanan Sepanjang Zaman). Dah nama pun muzium penuh le dgn informasi yg tk penah kita tahu.

Walaupun pameran khas ni cuma 4 ruang aje tp puas hati. Bayaran pun ok lah. Ada pulak peraduan. Mana tahu kalu rezki murah menang dua tiket UMRAH. Sape tk nak kan.

Aku suggest korang pegi lah ke Muzium ni if dh tkde hala tuju. Isi masa yg terbuang dgn aktiviti berfaedah ni. Selain pameran khas kat sini nnt boleh tgk2 galeri lain. Pendek kata mcm2 ada psl kesenian Islam. Amazing Islam.

Starting from 7 January-8 April ada pameran yg agak menarik gak - A Common Faith: Steve McCurry’s Travels through the Muslim World (pls refer to the pix below)

Apa kata singgah2 le ye. Bkn ssh nk cari seblah Pusat Islam, depan Masjid Negara.


sape yg penah tgk Dicovery Channel satu masa dulu
mesti tahu psl gmbar yg cantik ni.

Comments

  1. sejuk hati mak ayah dpt ank mcmnie.
    k.lin mmg ank yg baik.. :)
    saya sgt kagum!

    ReplyDelete
  2. aiseh segan plak org puji2
    apa pun tu dh jd tanggungjawab seorang anak

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN