Tasik Kenyir

Dah lama tk update tentang destinasi. End year limited time for holiday. Boring2 belek album lama tu diiaaa jmpa gambar lama kat Tasik Kenyir. Elok la share skit pengalaman kan.

Dolu2 kala masa tahun 1997. Idea coursemate kaki pancing le. Dia ajak join trip. Blasah je walau tk berapa eh salah mmg tk minat memancing. Yg utama jejak kaki kat situ. Gila glamer btl.


Masa tu pakej kalu tk silap dlm RM170. Makan + bot. Ada chef yg msk hari2 utk kami. Mmg best lah Kenyir. Malam memancing, esoknya gi mandi air terjun. 2+1 tk rugi pegi. First time la aku pegang joran (joran ye salah taip kena gelak nanti). Dlm kul 12 mlm dorang start memancing. Tk sangka berseni jgk tangan aku. Dpt hasil walau kecil je. Tp bab letak umpan mmg ada 'assistant' khas tk bergaji. Umpan ikan aku alergic dgn darah ikan mau 3 hari pengsan kalu terlebih hidu. Sbb tu la aku tk suka memancing.

Kenyir sesuai utk org yg sempoi. Kalu pompuan yg ala2 mak datin tk sesuai le sbb tido atas bot. Mungkin tk selesa. Adventure la best. Cuti2 tk adventure better dok umah tido atas katil.
Kenyir letaknya ikut pemahaman geografi aku jauh nun lps KT. Pastu Kenyir ni bsr. Byk tempat pilihan utk labuhkan bot. Mcm yg aku pegi tu kalu tk silap dekat2 area Lasir Waterfall. Selain tu ada Saok & Tembat Waterfall. Mmg best waterfall kat sini.

Besar sangat Kenyir ni dh macam lautan plak. Korang pegi la rasakan sendiri kenikmatan keindahan alam. Mmg best! Pilih je nk jelajah gua, memancing, tmn negara pun ada. Lepas tu jgn lupa singgah kat Empangan


Ada skit gambar lama utk tatapan. Quality tk berapa cantik le nama pn gambar lama kan heheee.


Keindahan tasik
Keadaan dlm botBest kan
Jgn lupa singgah kat Empangan Kenyir

Comments

  1. bestnya gi kenyir kan??? ina gi lagi lama dulu leen taun 96, pastu x jejak2 lagi w/pun niat tu ada.. xleh lupa pemandangan yg cantik gile kt situ..

    so, nx reunion?? hehe

    ReplyDelete
  2. sama lah dh lama ke sana. ermm nk jejak kaki lg tk tahu bila. mmg cantik & nyaman

    nx reunion? tungguuuuuu

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN