Hepi tua day my little sis..

Hepi tua day tu yu...hepi tua day tu yu...together we sing this song. 11 Nov 2009.

Entry pagi ni wat khas utk adikku.

Alkisahnya dia sorang je adikku. Dr kecik aku yg jaga dia. Nk story skit lah. Dia lah yg plg manja skali. Bongsu tentu lah ngada lebih kan. Kalu nk sesuatu selagi tk dpt keras kepala nk gak. Sabor je la.

Sekso nk jg dia. Primary skool hard time bg aku sbb everyday nk kena sport check dia. Oh sggh membosankan. Pinafore slalu tk tahu ltk mana tali pinggang. Bila di tanya jawab mudah je tak tahu. Kerja skola memanjang tkde. Bila dh nk dekat2 gi skola barulah nk igt rupanya ada homework lupa buat. Boleh gitu. Jd akaknya lah jd mangsa guna tngan kidal tulis utk dia..melukis utk dia eh pendek kata semua tu akak yg buat. Akak yg jd pandai.

Igt bila dh secondary berubah la skit. Ermmm sama je. Erydy need to remind her something. And for sure kena bebel slalu la. Study time very the degil. Mcm mana ler study dgr lagu kuat2. Syarahan aku tk penah nk lekat kat memory. Trial exam result worse sorok dr akak akhirnya ketemu jua result apa lagi mengambur mak jah...

Akhirnya dia berjaya msk U hasil pekikan, bebelan & cabaran dr aku. Sggh tk ku sangka dia boleh berjaya gitu. Rasa mcm mimpi je bila dpt tahu result SPM. Succes dgn cemerlang.

Msk alam keje, msh ada perangai yg degil2 tu. Lantak lah dh besar pjg tk kan akak nk bebel slalu.

And now she married and expecting for new born.

Sempena hari lahir yg ke tuuuuuttttt rahsia....
Kak De wish semoga berbahagia slalu, di murahkan rezeki, di panjangkan usia utk lebih beribadat dan yg baik2 la utk kehidupan masa akan dtg.


Igt Bedah ko tu nk jd mak org soon. "Jgn tumpahkan kuah kat nasi anak"

Nak hadiah mintak hubby ko. Yahuuuuuu.

"Konon nk jd model"

Nak tgk rupa dia selebihnya sila ke blog adikku ~9w2ayn~

Comments

  1. ngeh ngeh ngeh... speechless... neway, thnks sis... luv u dunia akhirat..

    ReplyDelete
  2. happy belated birthday 9w2ayn.May Allah always bless u dn sihat tubuh bdn menghadapu hari2 mommy to be.

    Untungnye jd adik kak de'..dia ni very loving & caring sister.Patot belanje dia mkn best2. ;)

    ReplyDelete
  3. wau...cantik kasut pic no 2 tu.hehe
    buat sara tergelak sorang2.teringat my kasut dulu ade reben kt depan.
    tp kasut hanya dpt time nk raya je.tu pun puas pukuk makkk...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN