Posts

Showing posts from November, 2009

Friday Nite Dinner

Image
Wah..wah..wah...

Tujuan nk lepak minum teh mamak tp jd dinner plak kat kedai Pak Arab.

Alkisah maka tersebutlah cerita...

Every Friday dah mcm routine plak melepak dgn offismate after office hours. Release tension lah kan kononnya. That Friday hujan and suddenly the plan was changed. Headed to Restoran Arab called Restoran SABA @ Cyber. Sape nk pegi cari je ler kat area2 Cyberjaya University College. Cyber kocik je tak tahu tnya je org nnt tahu ler arahnya.

Apa nk makan???Tibai je lah. Hujan2 nie hirup sup sedap. Belek2 menu yang memeningkan akhirnya ternampak Lamb Soup. Yummy!!!

Makanan pun dah sampai. Tak sabar nk hirup sup. Warghhh!!!Nape sup bau kambing tk mandi. Kuat betul bau kambing. Tk leh nk telan...Nsb baik ler share nasi beriani + chicken roaster. Sedap siutttt...Harga pun tk ler mencekik darah. Reasonable. Ingatkan Arabian Food ni mahal.

Korang layan je lah gambar2 kat sini. Sekali-kala taste different food from other country kan.

The history
The MenuMenu dalam English + Arabic
Wai…

Kenduri Aqiqah

Image
Dapat jemputan dari bos Mr Loba-loba hehehe jgn mare ye bos.

Saturday..nothing to do so better off to his house.

Sesampai je aku trus ke meja makanan. Sebab terbau laksa. Best betul. Layan...

Menu2 plak mmg ikut selera tekak & perut aku. Asal ada je tetamu datang amik makanan. Non stop makan. Berat sokmo lah aku lepas ni..Belasah ayam...kambing...

Bkn bergosip ye. Citer tentang anak2 je :)
Told you non-stop eating.
Puding & orange mmg best
"Boleh ke aku makan mende ni"
Sedap makanan sampai tutup mata awek cun ni
Mr Loba-Loba dgan songkoknya
Marah plak. Nmpk penumbuk ni..Jangan pandang ibu.
Pandang kamera & smile
There u are. Sweet little baby. Si pipi merah
Damia Hanis Mohd Afandi. Klon muka ayahnya.

Gendang gendut tali kecapi. Kenyang perut suka hati. dapat lagi tapau lauk lagi le senang hati. Laalaa..la.la.llaaaaaa

Friday lunch

Image
When come to Friday everybody will be in the office. So this is the time to gossiping, discussing, selling, motivating, knowledge sharing, meeting and bla..bla...bla...

When come to lunch time dunno what to eat. Very hard to think where to go.

We choose Iranian food @ cyberjaya..

Best ke???hentam je skali kala tukar selera. Actually mak buyong nk makan kat restoran arab tp skali dia tutup daaaa...solat jumaat. Frust lah.

Pelik2 nama2 makanan. Agak lama nk memilih makanan. View je lah gambar2 kat bawah nie..

"Banyaknya menu. Apa aku nk mkn nie?
Ermmm let me think 1st."
"Iskh apa benda ni. Berkerut muka mak buyong tgk menu."
Tergelak aku tgk muka2 dorang.O ini menunya ptt lah berkerut.
Koobideh Kebab. Lain mcm je bunyinya
"I want this..this..and..this..How to pronounce this????"
itu lah agaknya yg mak buyong cakap
And I choose this food. Simple je
Tadaa.....Iranian hotdog. Panjang betul. Terkezut semua org
Rasa mcm hot dog ramli burger je :)
Close-up skit..
I drink this. Y…

Bikin apa aku cakap

Image
Aku dh berjaya buktikan aku bkn ckp tk serupa bikin. Refer entry semlm psl senam.

Hari ni berjaya jogging selama 1/2 jam.

1xhua
2xhua
3xhua
hua..hua..hua..

Punyalah semangat. Ni semua gara2 kisah pg td...menyarung seluar keje. Aik nape ssh sgt nk pkai. Ketat skit..
WARGHHHHHHH!!!!!! NAHI!..NAHI!..NAHI!..

aku dh gebu's. Tak kan nk gantung je semua suar keje until aku "slim" skit?

Tk boleh jd ni esk lps keje kena jogging lg. Eh aku ni nk bersenam utk kesihatan or utk slim. Bole lah ye slim tu kira bonus lah.

Tapi...

Camne nk sihat & slim kalu lps bersenam aku tibai mkn jajan + coke. Baru ilg 0.5kg hasil jogging lekat balik lemak 0.5kg.

Esk aku berusaha lagi utk bikin apa aku cakap.

Moral of the story - Jajan tk elok utk kesihatan

"Akhirnya kasut ini berlari"
"Jin makan bermaharajalela dlm diri"

Hepi tua day my little sis..

Image
Hepi tua day tu yu...hepi tua day tu yu...together we sing this song. 11 Nov 2009.

Entry pagi ni wat khas utk adikku.

Alkisahnya dia sorang je adikku. Dr kecik aku yg jaga dia. Nk story skit lah. Dia lah yg plg manja skali. Bongsu tentu lah ngada lebih kan. Kalu nk sesuatu selagi tk dpt keras kepala nk gak. Sabor je la.

Sekso nk jg dia. Primary skool hard time bg aku sbb everyday nk kena sport check dia. Oh sggh membosankan. Pinafore slalu tk tahu ltk mana tali pinggang. Bila di tanya jawab mudah je tak tahu. Kerja skola memanjang tkde. Bila dh nk dekat2 gi skola barulah nk igt rupanya ada homework lupa buat. Boleh gitu. Jd akaknya lah jd mangsa guna tngan kidal tulis utk dia..melukis utk dia eh pendek kata semua tu akak yg buat. Akak yg jd pandai.

Igt bila dh secondary berubah la skit. Ermmm sama je. Erydy need to remind her something. And for sure kena bebel slalu la. Study time very the degil. Mcm mana ler study dgr lagu kuat2. Syarahan aku tk penah nk lekat kat memory. Trial exam resu…

Lama dah tak bersenam

Image
Dah lama tk bersenam. Badan dah tak fit. Cepat penat, letih, otak lembab, ngantuk je memanjang. Faktor usia kot. Tp asyik nk salahkan usia je mana boleh.

Kurang bersenam. Bukan cara hidup yg sihat. Yes, ini baru lah fakta yg betul.

Sejak tinggalkan zmn skola kurang aktif dgn aktiviti sukan. Walau dulu bukanlah olahragawati tp mmg minat giler sukan olahraga since primary school.

Nk flashback skit lah penglibatan dlm bersukan. Dlm family, adik & kak teh langsung tk minat dgn sukan. Adik apatah lagi kalu waktu pertama adalah pendidikan jasmani dia akan pastikan diri lambat ke sekolah. Kak teh plak skolah menengah poyo je dgn stick hockey walhal pemain simpanan je. Bukan main pun. Memenuhi testimoni je. Anak perempuan sulung ikut perangai dia. Tak minat sukan. Mana tk tumpah kuah kalu tk ke nasi. Nasib lah...

Aku plak masa primary school mmg jaguhan olahraga. Lari pecut 100M, 200M, 4X100, 4x400 & lompat jauh semua hadiah bolot. Wakil rumah kuning. Hebat! Bila cuti skola joging sl…

Ada lagi kenduri kawin

Image
2009 rasanya adalah 8 kenduri aku dh pegi.

Bila la nk stop kenduri kawin ni. Bulan raya hari tu 2 wedding aku attend.

Satu tu my best friend ms form 1-2. Kena lah pegi sbb lama tk jumpa. Alamak aku salah pilih warna baju. Warna tema pengantin.

Yang satu lagi my best buddy offismate. Adik & kakak dia kawin. Aku dtg time2 majlis nk tamat. Padan muko lauk pauk dh habis. Teguk air je la. Nsb baik lps tu ada open house if not kebulur aku.

Pada pengantin-pengantin baru aku wish SELAMAT PENGANTIN BARU ler nk wish apa lagi kan.

Bulan ni ada lagi kenduri nun jauh di Penang. Nk pegi ke tak?..Nk pegi ke tak?..Nak pegi ke tak?.Pegi..Tak..Pegi..Tak..Pegi..Tak..Pegi..Tak..

Nanti la aku decide. Bukan pe aku mls nk drive. Itu je alasan kukuh yg aku ada wat ms skang.


Bola itu Ball

Image
Kihkih apa je lah tajuk kali ni.

Demam bola yg belum surut lagi. UEFA lah. EPL lah. Piala Malaysia lah. Hari2 kat meja kopi diskusi tentang bola. Kondem dlm fb punyalah banyak. The Reds, Gunners, Red Devil, The Blues, N9 or Kelate mana satu pilihan yg pasti korang mmg fanatik ball.

Aku dulu fanatik lah gak. Lama pencen dgn dunia bola. World cup tk penah miss. Sanggup sengkang mata nk tgk bola golek last2 aku yg tergolek tido.
Kdg bila nmpk org tgh practise bola aku leh lepak dlm kete tgk org practise. Jeles bila tgk org pg2 dh bersenam tp aku dlm kete nk keje. Eh out of topic. Citer psl bola lah cik kak oiii.

Kita citer psl bola sepak tempatan lah ye. Last saturday aku tgk match N9 vs Kelate. Bkn kat stadium tp kat dpn tv je. Game agak best jgk. Mmg nmpk hobin jang hobin je..Akhirnya kemenangan berpihak pada N9. Hikmah tu.

Tp yg aku pelik nape lah ada sesetengah penyokong Kelate ketara sgt nk tunjuk ganas. Bukan ker Persatuan Bola Sepak dh bg kata nasihat. Jgn bwk mercun. Jaga tingkah laku…

Women will leave men by wayside

How true is this statement. Let check this out..

Yesterday i was in user's office when i saw a poster about "The Role of Women and Youth in National Development" i feel like kind of interested with the title.

And today when i read the newspaper this is what i learn about it.

~ PUTRAJAYA: Former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad sees the possibility of a power shift from men to women.

He said: "Women are better educated, and just as capable, if not more, than men. In the past, women were confined to the kitchen. Now, they've come out and done well, providing the intellectual output needed for nation-building".

Dr Mahathir was speaking at the 10th Perdana Discourse, theme, "The Role of Women and Youth in National Development", at the Perdana Leadership Foundation here yesterday.

"Men have become dependent, while women are becoming more independent. Soon, will dominate society and men will lose the position of authority, and men will not be able …

November Rain

Sedar2 dh msk bln november. Cpt betul masa berlalu. Bln oktober tk byk mengupdate blog ni.

Bila dh msk November makanya musim tengkujuh dh bermula. KL akan di simbahi air hujan rahmat sentiasa. Itu aku suka. Aku suka hujan. Cool je cuaca.

Bosan gak tkde update pengembaraan. Hujung2 thn ni mana lah bleh bercuti. Cuti pun beku. Jd simpan je lah duit utk vacation next year. Bored. I'm tired waiting for nxt vacation.

Sempena bulan november jom layan lagu from one of my faveret group GnR. NOVEMBER RAIN
Sian kat blog aku ni dh lama sunyi senyap. So bagi lagu-laguan utk kembali bernyawa...hehehe

Lirik lagunya..layan blues

When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darlin' when I hold you
Don't you know I feel the same
'Cause nothin' lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain
We've been through this such a long long time
Just tryin' to kill the pain
But lovers always come and lovers always go
An no …