Kucing

Kisah rabu..

Balik dr ofis yg sgt memenatkan. Sesampai umah nengok bapak ku sdg bg kucing-kucing mkn. Si Kelabu wat kerenah tk mo mkn. Aik pelik. Turun kete aku tnya bapak "Awat dia ni tk mo mkn?". "2 ekor dh mati td..dia ni pn tgh skt tu, tk tau nape tetiba mati. Sekor lg tah mana tk nmpk".

Pelik ni. Rs mcm nk jd CSI siasat punca kematian tp bdn letih. Hati sedih kucing ku mati...Aku sempat lah usap2 si kelabu. Sambil berbisik "Ko jgn mati tau, tggu esk aku bwk gi klinik". Mlm tu jgk dia mati..sob..sob...sob. 4 beradik mati sekaligus hari ni. Punca kematian-tidak diketahui. Tinggal lah sekor berdukacita dgn permergian abang & kakaknya...Murung je. Binatang pn ada perasaan sedih. Aku pun sedih.

Akhirnya semua dia tanam di halaman rumah. Hari2 aku bleh tgk kubur kucing2 ku. Bersemadilah dgn aman wahai kucing2..Ciko, ciki, kelabu & tiger jr

Warghhhh sedihnya taip entry kali ni. K lah tgk je la gmbr ni. Sedih sgt ni tk tahu nk taip apa lg.

CIKO
KELABUCIKI"Lima beradik. Kelabu, Ciko, Ciki, Tigger Jr & Citam.
Tigger ibu yg penyayang"
"Kucing ku yg tk tggl kat umah sbb sbuk dgn aktiviti kejar kucing betino"

Comments

  1. kucing ni msh baby ke?
    ni mestim kes mak dia x pandai jaga..or kdg2 ken mkn dgn kucing bapak.
    rmh i kt kg..mmg selalu jd mcmgini..
    kau beranak 5,sure 1 je yg hidup..
    penah jugak beranak 4..semua mati.
    Nak2 kalu ibu dia dh tua..

    ReplyDelete
  2. dh bsr dlm 5 bln kot. rasanya terminum air clorox. anak buah basuh halaman rumah ada air tankungan dalam lobang dkt paip air. maybe kucing2 terminum sbb slalu kucing2 tu minum air kat situ..teori my father lah. tggl sekor murung je smp ari ni. kalu tk hari2 tgk kucing2 melompat2

    ReplyDelete
  3. waaaaaaaaaaa... anak buah mana yang basuh halaman umah dengan air clorox.. tunggu ku balik umah meh ina maki kan ajek... waaaaa... owh baby2 ku suma da takde... cis cis cis... penat2 ina menjaganya (jaga ke??)marahnyaaaaaaaa... citam!!! ko jangan mati jugak.. tunggu aku balik minggu depan ek ek ek.. waaaaaaaaa.. mode : berkabung

    ReplyDelete
  4. yang sitam biar ateh bawak balik bela..
    kurung la tiger 2, ateh nak kahwinkan dia dengan kucing kat rumah kak lin

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN