Posts

Showing posts from October, 2009

Kucing

Image
Kisah rabu..

Balik dr ofis yg sgt memenatkan. Sesampai umah nengok bapak ku sdg bg kucing-kucing mkn. Si Kelabu wat kerenah tk mo mkn. Aik pelik. Turun kete aku tnya bapak "Awat dia ni tk mo mkn?". "2 ekor dh mati td..dia ni pn tgh skt tu, tk tau nape tetiba mati. Sekor lg tah mana tk nmpk".

Pelik ni. Rs mcm nk jd CSI siasat punca kematian tp bdn letih. Hati sedih kucing ku mati...Aku sempat lah usap2 si kelabu. Sambil berbisik "Ko jgn mati tau, tggu esk aku bwk gi klinik". Mlm tu jgk dia mati..sob..sob...sob. 4 beradik mati sekaligus hari ni. Punca kematian-tidak diketahui. Tinggal lah sekor berdukacita dgn permergian abang & kakaknya...Murung je. Binatang pn ada perasaan sedih. Aku pun sedih.

Akhirnya semua dia tanam di halaman rumah. Hari2 aku bleh tgk kubur kucing2 ku. Bersemadilah dgn aman wahai kucing2..Ciko, ciki, kelabu & tiger jr

Warghhhh sedihnya taip entry kali ni. K lah tgk je la gmbr ni. Sedih sgt ni tk tahu nk taip apa lg.

CIKO
KELABUCIKI&…

Ziarah & takziah

Entry hari selasa lepas...

Saje je minggu ni aku byk nk story mory.

Selasa after working hour aku gi ziarah offismate aku. Nape nak ziarah dia? Actually his father passed away on sunday. Isnin baru tahu kabarannya dan memandangkan ada meeting and lepas meeting otak bercelaru jd tk dpt lah nk ziarah. Tunda hari selasa.

Selasa jd mangsa. Berbekalkan alamat dan sedikit petunjuk kerumah dia. Den rodah jalan dr cyber berdosup ke PJS 4 dgn harapan den smp sana b4 Maghrib sbb eden pose onam. den nk blk berbuko dongan omak den. Mcm sompek. Malangnyo den tk jumpo arah. Trusan den jd tk tentu arah. I hate malaysia signboard. Pjs 1 ado...Pjs 2 ado..alih2 Pjs 5..mane poie Pjs 3 & 4. Lotak kat ne lah signboard nie. den hangat hati botui..nk marah den pose sobar je lah. Nsb baik den teror geography. Den tkdo GPS pasai den tk mampu nk boli. Kalu takat Selangor & KL den pojam mato jo cari..Ptt lah tk jumpo pojam mato...hikhikhik.

Selasa berlalu begitu saje. buang maso cr umah org nie. den torus k…

Book of the month

Image
Nape aku pilih tajuk tu? Alah saje je nk sharing knowledge dgn buku2 yg aku baca.

Elok gak kan kalau every month blog ni aku selitkan review tentang buku2 yg aku baca. Agaknya lah dpt ke aku komisen dr writer buku? MasyAllah niat yg baik tadi telah bertukar jd tk baik dlm sekelip mata shj. Itu lah cth perangai manusia yg sentiasa inginkan sesuatu balasan dunia utk kebaikkan yg dibuat. Dapat pembalasan direct drNya baru tahu langit tinggi or rendah.

Isnin lalu. Ada tugasan di S.Alam jd aku ambil kesempatan meninjau-ninjau kedai buku kat kompleks PKNS. Agak lama juga tk jejak kan kaki di sini. Rasanya thn ni baru kali ni aku ke sini. Maaf lah kalu aku bohong. Bkn niat nk bohong tp mungkin lupa....

Dlm masa yg singkat aku belek2 buku. Duit dh lah tinggal cukup2 je utk mggu ni. Hati dh meluap-luap dok hasut aku suh beli. Aisey time2 nk belek buku ada byk plak incoming call. Kacau daun betul...bikin spoil mood je. Alamak best plak buku ni. Ayoyo RM65. wat congak kasar. Math lembab skit. Bedal…