09.09.09

Menarik je date tu. Hari itu jugak jatuh pd 19 Ramadhan. Angka 9 lagi.

Mcm2 yg berlaku pd tarikh tu. Ada org yg bersedih, ada org yg gembira, ada org yg marah2 sbb date tu. Date tu jgk adalah hari radio day. Bagai berebut2 manusia utk dptkan date tu sbg satu lakaran sejarah utk di ingat.

Ada juga yg memilih date tu sbg wedding day. Aku ada terbaca news...couple ni they're malaysian pilih date ni as their wedding day. They engaged on 07.07.07 and suppose to get marry on 08.08.08 but think it too early for them so then come another date 09.09.09. Because of the date they can wait for another year juz to get marry. Org melayu kalu bertunang lama2 ni byk yg tk kesampaian ke jinjang pelamin.

Dari facebook aku baca date ni adalah worse day for some of my friend. Maybe its not their day so they put the blame on the date. Hahaha funny.

BUT for me....sama je. Hari yg biasa kena kerja jgk with extra work to do and xtra hepi sbb dpt berbuka dgn offismate+x-mate. Tu je..When come to meeting my friends for sure i'm the most happier girl. Aku mmg suka lepaking sambil borak2 at the same time can release all the tension. Itu lah terapi kentensionan aku. Lupa segala masalah keje, masalah hidup, masalah penduduk, masalah rakyat malaysia dan masalah negara hehehehe...

So on this date aku berbuka dgn kengkawan kat Nandos Alamanda. Lama tk mkn Nandos. Tp food that day tk berapa tasty like before. Maybe bln pose kot...Ramai customer so msk cincai..So bad. Kami 7 org dok 'memekak' kat meja sambil tunggu time berbuka.

"Telan liur tgk air"
"Very supportive friends..
Tunang org ada, mak budak ada, bini org pn ada"

"see...i told u.
hepi bila lepaking with my friends"

Ok kengkawan 09.09.09 will be a sweet moment for us to remember ya! Maybe nxt yr 10.10.10???

Comments

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN