Posts

Showing posts from September, 2009

20.09.2009

Image
Beri laluan utk ku titipkan kisah 20092009.

Birthday ku 20 sept @ 1 Syawal. Bila kedatangan tarikh ini...

Mengingatkan aku bahawa...

diri ini semakin berusia
maut bakal memanggil bila2 masa
aku perlu bersyukur dengan kehidupan yang lalu
aku perlu sentiasa sujud kepadaNYA tanpa had
banyak perkara yang perlu aku ingat
Terima kasih atas pemberian hadiah dari kawan2. Tak lupa juga ucapan selamat & doa yang diterima. Moga2 dengan pemberian ini kita tak akan lupa pada nilai persahabatan. Walau sekecil pemberian aku tetap simpan sebagai kenangan abadi.

Tersentuh hati bila masih ada yang ingat pada diri ini. Lebih-lebih lagi kesudian untuk menghulurkan hadiah yang paling aku terharu. Almaklum aku bukan budak2 lagi utk mendapat itu semua. Tetapi keikhlasan kawan2 menjadi kebanggaan aku.

Sebahagian hadiah yang ku terima..ucapan SMS telah ku simpan di dalam "diary"
"On the last day 18/9/09 masuk ofis aku dpt bungkusan cheese tart & sekeping kad ucapan raya. Di dalamnya terkandun…

Syawal ini..

Image
Aduhai..rajinya sorang blogger tu mengupdate kisah2 Syawalnya. Seronok betul aku baca kisah gumbira dia.

Bagi aku...
Syawal ini sunyi skit sbb semua adik beradik yg berkahwin beraya di rumah mertua. Jd kemeriahan raya thn ni kureng skit. Tiada riuh rendah di pg ry. Tkde deretan anak buah mntk duit ry. Aduh sggh tk best.

Syawal ini pecah tradisi mlm raya lps pengumuman baru sibuk2 nk masak rendang. Kebiasaanya ptg raya dh buat. We break the record.

Syawal ini gak tkde ketupat bawang & palas. Ini semua gara2 adik aku yg preggy tu request jgn buat until dia balik beraya kat umah. Kuasa veto sggh. Pagi raya beli lemang je le.

Syawal ini raya pertama dok rumah je. Pakai baju ry cuma 4jam je. Slalunya raya pertama dh kerumah makcik & pakcik. Kunjung berkunjung.

Syawal ini tkde gambar raya keluarga.

Syawal ini jatuh pada hari lahir aku. Heheeee.

Tp syukur sbb...
Syawal ini di izinkanNYA utk aku laksanakan solat sunat raya. Hepi betul. Thn2 lepas ada perkara yang tak mengizinkan aku.

Berakhirnya Ramadhan

Image
Pejam celik dh abis bulan Ramadhan. Nk gak story mory psl kisah yg dh berlalu. Tak sempat nk update blog. Kesuntukkan masa.

Tp aku sedih skit sbb tahun ni amal aku kurang. Semoga aku bertemu Ramadhan yg akan dtg dan diberikan kelapangan dan kesihatan untuk aku ganti apa yg kurang tahun ni..

Alhamdulillah walau tk banyak amalan tp ada lah skit2 kerja kebajikan yg dibuat. Bukan lah nk menunjuk tetapi sekadar berkongsi pengalaman je...

Ramadhan kali ni department aku berjaya mengutip derma utk di "hadiahkan" kpd anak2 yatim & yg susah. Projek ni dh lama aku plan akhirnya ada jugak yg sudi jalankan dan aku penyokong kuat ler. Harapan aku biarlah aktiviti ni dpt diteruskan walau bkn pd bln Ramadhan. Pd yg berminat boleh trus liase dgn pihak pengurusan. Semoga Allah merahmati kebajikan kita. Saling ingat meningati sebagai bekalan ke Destinasi akhir nanti.

Ramadhan kali ini juga kemalasan yg amat sgt utk buat kuih raya. Nk kata setan hasut semua dh di gari rupanya nafsu "M&quo…

09.09.09

Image
Menarik je date tu. Hari itu jugak jatuh pd 19 Ramadhan. Angka 9 lagi.

Mcm2 yg berlaku pd tarikh tu. Ada org yg bersedih, ada org yg gembira, ada org yg marah2 sbb date tu. Date tu jgk adalah hari radio day. Bagai berebut2 manusia utk dptkan date tu sbg satu lakaran sejarah utk di ingat.

Ada juga yg memilih date tu sbg wedding day. Aku ada terbaca news...couple ni they're malaysian pilih date ni as their wedding day. They engaged on 07.07.07 and suppose to get marry on 08.08.08 but think it too early for them so then come another date 09.09.09. Because of the date they can wait for another year juz to get marry. Org melayu kalu bertunang lama2 ni byk yg tk kesampaian ke jinjang pelamin.

Dari facebook aku baca date ni adalah worse day for some of my friend. Maybe its not their day so they put the blame on the date. Hahaha funny.

BUT for me....sama je. Hari yg biasa kena kerja jgk with extra work to do and xtra hepi sbb dpt berbuka dgn offismate+x-mate. Tu je..When come to meeting my fr…

Pagi Sahur

Image
Pagi ni bgn sahur tgk kat meja makan tkde lauk baru. Sempatlah mengelamun kejap memikirkan apa yg nk di makan. Nape bonda tk goreng ikan/ayam????

Oh ptt lah...rupanya ada kejadian yg tk di ingini berlaku. Dapur gas kacanya retak seribu. Nasib baik lah bonda ku tidak apa2. Bahaya juga ye. Masa tu dia tgh goreng tonggeng ayam, tetiba kaca2 tu retak dan meletup terkena mukanya. Alhamdulillah tkde kecederaan.

Macam2 hal di bulan pose. Dh nk raya ni. Kena lah beli dapur yg biasa tu dulu. Lps raya baru bleh ganti balik. Mampoosss ooo kang lari budjet nk raya.

Dapur tu aku dpt hasil dari contest KFC. Lama dah usianya. Rasanya 4 thn dulu kot. Tp adakah setiap dapur yg begitu akan pecah begini bila dh lama guna???Takut gak nk beli yg mcm tu lagi...

Selalunya camni lah. Kita plan nk beli brg lain tp ada je yg halang. Actually aku nk beli peti sejuk nk menggantikan peti yg lama yg dh goyah tu tp kena tambah peruntukan plak utk beli dapur. Huhuhu...sian aku.

Tkpe lah ada hikmah atas kesemua kejadian t…