Transformasi

Setelah kian lama menunggu akhirnya.....

Dapat gak lah kami room yang lebih teratur. Alkisahnya department aku ni kejenya kat luar jd hanya jumaat sahaja hari rasmi untuk berjumpa sesama kami di ofis. Oleh sebab bilangan orangnya pun ramai dan slalu tiada di pejabat maka kami selalu lah di anak tirikan...di anak buangan...di anak apa2 je lah kategori yg sama.

Betapa happy nya lah bila ada workplace yg boleh kami guna utk letak lappy dan boleh wat report2. lyn2 FB update blog semuanya bereh lah..kecoh kan aku ni psl ni pun nk heboh satu malaya. Eh mestilah ni lah di katakan sharing is caring..At least bg korang di luar sana tu haruslah syukur dgn pemberian yg korang dpt dr company. Walau kecik mana pun tempat kita bekerja itu bukan ukurannya asalkan kita selesa dan hepi utk lunaskan tanggungjawab di pejabat.. Kalaulah workstation tu besar tp meja tk teratur...bersepah..sakit mata org keliling pandang so WHAT THE POINT????

Jadi sama2 lah kita renung2kan dan fikir2kan apa yg patut kita buat dgn workstation kita tu. Kesimpulannya TRANSFORMASI lah the best way. Hope bg sape2 yg terbaca entry ni cuba2lah transformasikan workstation anda yg bersepah tu kepada konsep baru "SEDAP MATA MEMANDANG".

"Tempat sah bagi aku...tepi tingkap senang nk skodeng sape dtg lambat & cabut awal"

"Better than nothing"

P/s imej kurang memuaskan...

Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN