Scrap book

Actually lama dah suka dgn scrapping nie..Alkisahnya nk share ler destinasi ku semalam.

Badan tk berapa nk sihat penangan makan dorian the day before. Tp keje ttp kena berehkan. Semlm pagi settlekan job kat Kolej Komuniti Hulu Langat. Dari serendah drive sorang2 layan blues..Terasa letih.

Lunch dgn ex-staff di Warisan Putrajaya. Baru lapor diri kat SPA. Jawatan EO. Dpt plak kat JPA Putrajaya. Makanya kami akan sentiasa jumpa dia lagi...

Semlm balik rumah awal skit. If not hari2 waktu mlm br reach umah. Kdg2 kalu smp umah awal semua pelik. Tkpe lah skali kala blk awal. Walau bdan ku terasa lemah tp keinginan nk ke kedai scrap melampaui batas. So tekan minyak pusing stering ke Bangsar Shopping Centre. Lama aku perap diri dalam kedai scrappingville. Mencari idea + bahan2 utk hobi aku nie. Adalah dlm 1 jam tawaf dlm kedai ni. Nsb baik kedai kecik. Kalu bsr tk tahu ler brapa lama aku akan bermaustatin.

Puas hati dgn hasil shopping apa lagi zasss lah utk bayaran sbb benda2 nie tk msk dlm list shopping bulan nie. Patutnya utk bln dpn. Nie lah org pompuan yg tk boleh di bolehkan. Apa sush wat hutang tanggung ler sendiri hikhikhik..

Balik je umah perap dlm bilik testing dgn bhn2 yg di beli tadi. Hobi ni famous kat luar negara. Kat Malaysia masih kurang lagi. Tp mungkin di kalangan mak2 org suka lah benda2 kraftangan ni. Aku ni tk lah kreatif sgt. Tp mmg suka bab2 designing@graphic ni. Nape lah aku tk di kurniakan dgn tangan seni kan...pasti seronok.

Hasilnya....Aku wat utk offismate yg baru dpt anak. Tk berapa cantik coz idea sgt limited semalam. Maybe sbb vitamin creatif kurang disebabkan wabak dorian.

Blaja tk berguru ni lah hasilnya. Buku + magazine je sbg rujukan.

Bagi sape2 yang berminat untuk cuba scrapping ni boleh lah ke SCRAPPINGVILLE kat aras 3 Bangsar Shopping Centre (BSC) searas dgn kedai buku Times or boleh gak cari kat CRAFT HEAVEN in 1Utama or THE CURVE'S PAPIER(yg ni aku tk penah pegi lagi). Semua store ni ada offer class kraftangan. Kalu berminat boleh lah join class ni. Mana tahu one day i'll end up with this business kan..kan...

Pada yg mmg scrapper boleh lah sharing info..Tp kalu rasa nk budget cari je bahan2 dari MPH, Border, etc. Juz gunakan creativity anda untuk hasil yg anda mahukan...Aku pun tk semua bhn beli kat scrapbook store. Kalu mls nk ke sana sini cari je dlm internet melambak info korang leh dpt.

Enjoy the photo..
"My personal teacher..."

"Brg2 yg aku grab semalam...Balik umah baru perasan semuanya pink paper"

"Hasil kreativiti yang tk berapa kreatif tp boleh lah..."

"Kedainya...Scrappingville"

Comments

  1. kat kk hulu langat tuh.. kursus sebutharga ep gak ker.. saya rasa opismate awak yang baru dapat anak suka tuh.. bukan senang nak dapat hadiah scrapping macam tu

    ReplyDelete
  2. abg sidi..kat kk hulu langat nnt trus hands on je tkde latihan2 pun..harap2 gitu ler kan. tp manusia mana yg tk suka dgn pemberian org kan...

    trima kasih byk2 utk pujian tu... ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN