150509 : Last day shopping

Last day shopping. Kami plan repeat ke psr baru and FO. Byk lagi yg shela nk beli + aku pun berusaha keras utk mencari beg kwn baik aku kirim. Kena pancung lah kalu aku tk bwk any bag huhu kejamnya manusia ni..Hehehe. Actually aku pun dh frust bila tk jumpa brg yg org kirim. Tk sedap hati wooooo.

Kali ni kami tenang2 jln dlm psr baru. Alkisah dari hotel ke sini kami naik 2 angkutan. Jauh jugak dr de'Qur ke psr baru. Tp seronok dpt lihat jln2 kat Bandung ni.

Kedai-kedai yang kami sempat singgah. Yang ni semua aku suggest korang pegi. Kalu ada duit xtra shopping ler lagi....
"Aku suka dgn butik ni. Design baju kat sini mmg menepati citarasa aku. Malangnya aku dh kehabisan ongkos utk membeli. Baju ni dibuat dari kain t-shit mmg sesuai utk pakaian muslimah. Very the colorful. Boleh call Ibu Rosy Irawati (022)92092947 kalu berminat nk business material ni di M'sia :) Location nya di Lantai 4, Blok A1 No.40 @ Lt 4, Blok B2 No.60.

"1 of my favourite"

"Aku berjaya racun kawan aku utk beli baju ni. Sesuwai utk dia. Very sweet"

"Bagi yang minat dgn baju sulam reben @ sulam2 begini singgah ler kat Pines collection Lt 5, Blok K2 No.8. Baju2 sulam sini semua warna putih. Mmg aku suka. Boleh dipakai utk majlis2 formal gitu."

"lagi sekali aku racun shela utk beli sepasang nie..Murah bangat beb. Beli je lah. Cantik tak model kita dgn baju tu"

"Bagi yg nk cari busana pengantin. Kat sini mmg menarik & very high class quality. Tauke2 kedai kain ni kebanyakkan pakistani. Carilah kedai ni kalu ke Lantai 1

"My future wedding gaun...Black...hahahahah"

"Kalau berminat nk cari kain ela or kapas boleh ke kedai ni Yabes Textile, Lt 1 Blok D2 No.3. Shela borong habis kain kat sini untuk raya"

"untuk cari beg aku suggest korang pegi je lah kat kedai ni. Aku dh msk hampir semua kedai tp yg ni jgk the best. Bg aku lah. Ikut taste masing2. Kat sini gak aku berjaya mencari beg kwn aku tu. Tp brand lain ler with nice design. Puas hatilah..La..la..la..Kat sini begnya nmpk quality skit.Aku pun beli satu gak walau tkde dlm list brg yg aku nk beli.Perempuan pantang nmpk benda2 camni. Kedai ni ada 3 branch. Setiapnya ada dlm psr baru. Setiap kedai with different name. Sempena nama2 anak tauke tu. Korang cari lah Safitri @ Fifa @ Rose collection. Yg aku pegi ni Fifa collection Lt 6 Blok A2 No.3"

"Comel2 kasut ni. Bilalah dpt belikan utk anak sendiri. Kasut2 ni byk jual kat toko anak. Bukan dlm psr baru ye."

"Ni tak igt kedai mana. Saje singgah snap gambar."

"Aku try menu baru. Pedas plak. Tp not bad. My lunch for today kat foodcourt Psr Baru. Nama food ni bakmie ayam pedas"

Lepas settle beli barang kat psr baru. Kami balik hotel. Rest kejap. Mlm kuar semula utk repeat FO plak. So kami ke Jl Riau untuk ke Heritage & sewaktu dgnnya...Kali ni tahu jln. Tp still naik angkutan lah. Sepanjang kat sini kami tawakal je..

Entry aku kali ni mcm dokumentari siri BUSANA (yg setiap ahad 11pagi TV9) je kan..Aku share tentang fesyen wanita je. Ikut citarasa sendiri lah. For guys i'm so sory coz tkde apa yg nk di ceritakan di sini.

Comments

  1. Sharifah Noor tu sure sentap kalau leen ambik tempat dia jadik host Busana.. hahaha..

    kasut tu beli je lah... simpan utk anak nanti

    ReplyDelete
  2. gile best..aduh terliur menitik2 air liur ni ha..
    tertekan..tertekan..kena kumpul duet banyak2 nk g serang hendap kt sana gak.hehehe.

    ReplyDelete
  3. sian plak nanti Sharifah tk leh cari mkn sbg pengacara...ada bakal pengacara baru

    ReplyDelete
  4. i know u mrsjaddo..bkn ke ur next holiday will be LONDON. :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN