120509 : Bandung Part I

Info psl bandung skit2 dh tahu kan. So now jom zoom the pic. At least ada lah skit gambaran Bandung. Cmne rupanya kan. Share my xperience sepanjang di sini. Every day is shopping day for us. Juz imagine it....wo!

Masa kami di bandung cuaca mendung. Suhu sejuk berbanding m'sia yg tgh cuaca panas terik. 1st day masa kat 1st shop hujan lebat...Sediakan payung seblom hujan. Tp mmg best layan. Aku suka hujan.

"The airport"

"Nampak tenang je jalan ni kan? wait!Ni laluan keluar dr airport blom msk bandar lagi...serabut like KL gak"

"1st stop kat Toko Tiga. Org kata kat sini leh cari branded jeans like Levi's original tu. But from my observation 2x better butik KL :)"

"meriah kan menu lunch kami. Yum..yum..elok je korang labuhkan punggung kat kerusi berduyun-duyun lauk pauk ni dtg tanpa di minta. Alah tk sempat nk kira lah brapa menu. Tp juz pick what u like only k. Yg tu je nnt di kira dlm bil. Jd pilih lah yg ikut selera tekak bukan ikut nafsu nnt poket kosong byr mkn je tk dpt nk shopping lebih2 ;p "

"Air botol ni mmg sedap. Fruit tea"

"Semua tu ada kat mana? Hah sini lah restorannya. Makanan padang. Juz mention je nama Simpang Raya sekelip mata dh sampai. Tempat makan famous"

Time for shopping. As mentioned earlier kat Bandung mmg banyak factory outlet. Ni lah sebahagiannya. Kat Jl Riau ada Heritage, The Stamp, Oasis, The Secret, Terminal Tas dan byk lagi yg aku tk igt. Malas nk igt pun. Just walk along the road u'll find all this FO. Left & right. All the FO close at 10pm. So dont wurry juz shop all the day. Get what u want. Nk balik ke hotel if tk guna khidmat supir gunalah teksi. REMINDER. Guna teksi Bluebird coz teksi ni guna meter. Nk tipu rate tk bleh lah. Still save. Tour guide aku pesan kalu naik teksi dari Jl Riau ke Hotel Mutiara cuma 10 minit. If lebih dari tu teksi tu tipu guna jln pusing2. So selamat bershopping until pening.


"First step here...Baju2 kanak2 cantik dan murah"

"The STAMP"

"The secret...the place that i like for shopping"

Utk alas perut kat Jl Riau mmg byk foodstall. Dinner kami kat stall seblah The Oasis. Simple je. 1st day tk tahu nk makan pe. So blasah je Nasi Ayam Tembel. Nasi di balut dgn daun pisang + ayam goreng + tempe goreng + ulam-ulaman + sambal pedas. Dh mcm Nasi Ayam Penyek je kan? Pening gak nk pilih menu. Mcm2 rasa...mcm2 nama...

Bila dh pening bershopping jom balik hotel. Rest kan badan tu. 1st day trus je shopping. Giler betul. We stayed at Mutiara Hotel. Location depan jalan besar. Senang dapat public transport. 5 minute walk to shop (ala2 7e M'sia) and also to Kartika Sari Brownies shop (branch). Rate not bad. Rate sini dlm 318krp per night inclusive breakfast.

"Mutiara Hotel is just a step away from the Bandung train station, business centre, shopping outlets and other places of interest."
Jl Kebon Kawung 60, Bandung, 40171 Indonesia
Phone : (62 22) 4200333; Fax : (62 22) 4200111
Email : info@mutiarahotel.com
Website : www.mutiarahotel.com

Comments

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN