Posts

Showing posts from June, 2009

170609 : Jelajah satu dunia satu hari???

Image
Bunyi tajuk kali ini macam menarik sahaja kan?Kalau lah betul kita boleh jelajah dunia dalam sekelip masa, alangkah indahnya. Tapi memang benar, bila aku jejakkan kaki di TAMAN TAMADUN ISLAM, TERENGGANU. Begitu mengasyikan melihat seni bina Islam. Keindahan Islam di depan mata kita. Tak sia-sia adanya taman seperti ini. Kita belajar dan tahu sejarah tamadun Islam walau semasa zaman "U" dahulu ada juga belajar tamadun Islam tetapi semua seni bina ini tiada dalam lakaran buku teks. Jadi bagi anda yang tidak pernah ke sini luangkan masa sedikit waktu untuk menghayati keindahan seni binanya.

Aku berpeluang untuk ke sini kerana urusan kerja. Ambil kesempatan selepas waktu kerja. Agak mengejar masa kerana sampai lewat petang. 21 negara perlu di jajah. Kawasan yang besar. Penat kaki. Dengan bayaran RM10 anda akan dapat sebuah Passport dan Kupon makan RM3. Berbaloi kan? Mulanya aku pelik kenapa perlu ada passport. Tapi lepas belek dan tengok isi kandungannya baru lah aku faham.

Memang…

130609 : Bowling tournament

Image
It was a fun day. Lepas tournament last year they agreed to have another tourney again this year. So today is the day....

Tourney kali ni di IOI Mall Puchong (Ampang Bowling). Seawal 10am urusetia dah suh berkumpul but still ada yg tk dtg lagi. Team aku sorang last minit semalam tarik diri. So aku terpaksa lah import pemain. Nasib baiklah ada pengganti. If not tk menang lah aku this year.

B4 tourney day semua org ckp besar. Physically cuba menjatuhkan pihak lawan including me suka pysco kwn2. Lucky me won this year 2nd place. Aku kalu pertandingan mmg nk menang je. Hahaha.

Mcm2 ragam, mcm2 aksi, mcm2 karenah. I like it. Bila tiba umumkan pemenang, masa tu lah tahu sape terror sape tak. Ckp besar tp jadi juara longkang a.k.a J Lo (glamer la skit). Boooooo...Really funny.

Memori abadi utk kami semua team BO1, CDC. Dengan adanya aktiviti begini persahabatan kita makin dieratkan. Semoga kita semua terus berkawan walau bukan di bawah satu bumbung lagi..

"Ingat bleh menang medal ni"
&qu…