OUTSTATION UTARA (2/3/09-5/3/09) - PERLIS

Day 3-Kangar, Perlis (4/3/09)

Alor Star to Kangar only takes about 40 minutes to 1 hour to arrive. 40km from Alor Star. Smp dh pkl 9am tp officer kementerian tk smp lg. Mana lah dia stay. Aku tau dia sebut kat Hotel Brasmana. Still cannot think where is the location. Lantak pi lah.

PAMA proceed to Pdg Bsr after dropped me here..9.30 baru start keje. Have to wait another user to come back from meeting. Boringnya...wait..wait..wait...tkde keje lain ker aku nk buat. Get them to have a small meeting to postmortem why till now they still refused to use the system. WHY???
Pls answer me..dont be gelabah ok. Just answer me with a reasonable answer so that easy for me to report to their HQ. Kes dera lah nie hehehe...

Lunch time depa blanja aku makan tk jauh dr ofis tu. Aku tak sempat nk kira brapa byk lauk pauk yg di jual. Dr penglihatan aku ada lebih 20 menu. Variety. Mmg sedap.

4.30 settle keje. Nk stay lelama pun wat pe coz EO and Akauntan pun dh blah balik umah. So aku pun proceed ler balik ke Kedah. Mlm nie overnight rumah sepupu aku. OTW back to Kedah sempatlah singgah menyinggah..Org tua2 pesan jauh perjalanan luas pemandangan. Cuma tk sempat ke Pdg Bsr je. Sorry to my dear friend coz tk dpt fulfill ur request to buy u a handbag. Alah kat KL melambak kan?

Mlm lena awal. Cousin ajk kuar dinner sorry mata tk leh nk bukak. 10pm dh ter zzzzzZZZZZ.

Tempat2 persinggahan ku

"Merajuk ker Mak  tu???"

"Seiras tak?Anak bapak lah..""Kesini cari belacan tumbuk. Feri ada lah pak ooiii"


"Menyusuri kampung di kuala perlis"

Info skit tentang tempat nie. Laksa paling sedap kat Kedah. Jgn lupa singgah. Location laluan ke Kuala Kedah lebih kurang 2 km selepas RTM. Seberang jalan (kanan). Namanya Zakaria laksa. Kempunan kalu tk singgah. Aku pun ingat2 lupa tempat ni coz early last year been here. Tu pun kwn bwk. Rezeki aku. mmg sepanjang drive tu mata meliar kot2 lalu tempat ni. Terkejut bapak aku tetiba aku brek emergency. Dia ingat apa jadi. Rupanya nk beli laksa punya hal. Sorry ye pak..anakmu ni hantu laksa. Dh darah org utara mengalir dlm darah. Korang leh ler col no nie in case sesat tk jumpa tempat 04-7621071. Nama glamer Laksa Teluk Kechai. Mana tau kot nk test. Tekak lain2 citarasa.

My dinner
"Ni lah laksanya. Mkn time panas mmg power"

Aku bermalam umh cousin dlm quartes hospital alor setar. Dikelilingi sawah bendang. Fresh air bgn pagi. Aman lah dok sini.


Jumpa esk...

Comments

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN