OUTSTATION UTARA (2/3/09-5/3/09) - PERAK


Job this time melibatkan 3 negeri. Ipoh, Kedah & Perlis. Aku ingat nk tumpang officer dr pejabat kementerian tapi depa org lelaki segan lah..Malas nk layan. So ding dong aku decide drive sendiri. Open request to PAMA whether nk ikut ke tak?Of course the answer YES. Rugi lah tk ikut.

Day 1 -Ipoh, Perak

Awal pagi kul 7.30 dh gerak ke Ipoh. Singgah R&R Tapah for breakfast. Col that officer nk tnya kot2 depa dh smp kat Ipoh. Oh No…baru nk msk Sg Buloh. Ni lah lelaki bgn lambat coz tgk bola. Lega aku ingat kan aku yg lambat. Perut kenyang aku pecut coz jam dh 9.45. 120km aku bantai..suddenly ada plak roadblock. Dup dap jgn lah polis tahan kete aku. Fuh lega lepas. 2 kesalahan besar beb. Lebih had laju & lesen expired. Hebat aku nie…

Selamat sampai 10.30. Job kat bangunan persekutuan. Kul 4pm dh settle singgah kejap kat eP Shoppe jumpa kengkawan sini. Borak2 kul 5.30. eh mana leh jadi coz nk kena grak ke Kedah lepas ni..

OTW to kedah hujan plak. Selamat sampai kul 8.30. Overnight kat The Regency Hotel. Located kat depan Pekan Rabu. Byk sejarah kawasan nie. Kat sini lah tenpat kat mana klinik Tun Dr Mahathir dibuka sampai sekarang.

Malam skit kuar cari makan. Bapak aku stay kat hotel tk larat dah. So kami pi lah makan kat Restoran Macam-Macam Rasa kat depan stadium. Tekak teringin mkn sup ekor. Pergh leleh air liur. Mmg sedap. Mak makan mee sup and tapau for bapak keow toew goreng.

-->
Balik hotel terus lelap.
Letih sungguh travel jauh2 nie…zzzzZZZZZZZ Nite!

"Tempat tido"
"eShoppe Ipoh"

Comments

Popular posts from this blog

Makan sedap?

It's PERTH

PULAU TIOMAN