Posts

Showing posts from April, 2009

OUTSTATION UTARA (2/3/09-5/3/09)

Image
Day 4 - Tasik Gelugor (5/3/09)

Last dpt gi outstation camgini. Oh sedihnya..

Time to go home. Tp sempatlah singgah balik kampung. APER???BALIK KAMPUNG???aku ada kampung rupanya. Ek'leh ada lah kampung halaman bapakku. After 5 years we're here again. Aku tau jauh di sudut hati bapakku rasa sayu dpt jejak kaki ke sini. I'm proud to be ur daughter sbb dpt gak bapak aku jenguk sedara kat sini. Since last year dia request nk balik raya sini. Tp kat umah aku ada sorang ahli pembangkang yg kuat membangkang..saper tu??Saper lagi mak aku ler..Durhaka tau mak..hehehe

Tempat kelahiran bapak ku kat Permatang Manggis, Tasik Gelugor, Penang. Mmg byk permatang kat sini. Permatang Pauh, Permatang Kuala. dll. Teringat time kecik2 mula2 mai sini. Jakun kejap pstu lps 2 hari jiwa memberontak nk balik KL. Jiwa KL konon.
*Jajahan pertama
"Umah mak chak"
"Mak chak"
"Mak chak & adiknya"

hang ke din..lama tk jumpa no..Apa habaq?Kak sihat ka? (Loghat org utara ye bila …

OUTSTATION UTARA (2/3/09-5/3/09) - PERLIS

Image
Day 3-Kangar, Perlis (4/3/09)

Alor Star to Kangar only takes about 40 minutes to 1 hour to arrive. 40km from Alor Star. Smp dh pkl 9am tp officer kementerian tk smp lg. Mana lah dia stay. Aku tau dia sebut kat Hotel Brasmana. Still cannot think where is the location. Lantak pi lah.

PAMA proceed to Pdg Bsr after dropped me here..9.30 baru start keje. Have to wait another user to come back from meeting. Boringnya...wait..wait..wait...tkde keje lain ker aku nk buat. Get them to have a small meeting to postmortem why till now they still refused to use the system. WHY???
Pls answer me..dont be gelabah ok. Just answer me with a reasonable answer so that easy for me to report to their HQ. Kes dera lah nie hehehe...

Lunch time depa blanja aku makan tk jauh dr ofis tu. Aku tak sempat nk kira brapa byk lauk pauk yg di jual. Dr penglihatan aku ada lebih 20 menu. Variety. Mmg sedap.

4.30 settle keje. Nk stay lelama pun wat pe coz EO and Akauntan pun dh blah balik umah. So aku pun proceed ler bali…

OUTSTATION UTARA (2/3/09-5/3/09)

Image
Day 2-Alor Star, Kedah (3/3/09)

Breakfast dulu. Sesampai aku kat pejabat user frust lagi user EL. Argh bila time aku dtg dia plak tkde. xpe lah suaminya sakit tk leh nk wat apa lah. Jumpa pengarah. Discuss skit. Then ajar new user about system kul 5 blah balik hotel.

Nsb baik Wisma Persekutuan 5 minit je naik kete. Ptg nie janji dgn kwn lama lepak minum. Tk sempat lah nk tgkp gambo dia dgn wife. Xcited sgt. Lepak kat Cafe hotel je.

Mlm dinner sepupu aku blanja. Yelah susah pyh pagi td PAMA gi jejak kasih depa nie. 5 thn beb last jumpa. Bayangkan Hospital Alor Star tu punya lah besau nk cari sepupu aku. Tp tu lah jodoh namanya..ketemu jua. Plg hepi bapak aku ler. Nie je saki baki sedara dia. Aku pun hepi lah sbb dpt mkn free. Hikhikhik. Trima kasih daun keladi nnt kami mai lagiiiiii......

Dinner kat restoran seafood. Best masakan kat sini. Suasana tenang je...

OTW balik ke hotel tayar plak pancit. Nsb x jauh dr hotel. So aku dgn skill yg byk ttg tukar tayar nie terpaksa lah tukar tayar…

OUTSTATION UTARA (2/3/09-5/3/09) - PERAK

Image
Job this time melibatkan 3 negeri. Ipoh, Kedah & Perlis. Aku ingat nk tumpang officer dr pejabat kementerian tapi depa org lelaki segan lah..Malas nk layan. So ding dong aku decide drive sendiri. Open request to PAMA whether nk ikut ke tak?Of course the answer YES. Rugi lah tk ikut.

Day 1 -Ipoh, Perak
Awal pagi kul 7.30 dh gerak ke Ipoh. Singgah R&R Tapah for breakfast. Col that officer nk tnya kot2 depa dh smp kat Ipoh. Oh No…baru nk msk Sg Buloh. Ni lah lelaki bgn lambat coz tgk bola. Lega aku ingat kan aku yg lambat. Perut kenyang aku pecut coz jam dh 9.45. 120km aku bantai..suddenly ada plak roadblock. Dup dap jgn lah polis tahan kete aku. Fuh lega lepas. 2 kesalahan besar beb. Lebih had laju & lesen expired. Hebat aku nie…
Selamat sampai 10.30. Job kat bangunan persekutuan. Kul 4pm dh settle singgah kejap kat eP Shoppe jumpa kengkawan sini. Borak2 kul 5.30. eh mana leh jadi coz nk kena grak ke Kedah lepas ni..
OTW to kedah hujan plak. Selamat sampai kul 8.30. Overnigh…

Jualan Gudang MPH

Image
To all ulat buku or whoever yg suka membaca apa kata jumpa di sini. Mmg best. Aku penah last year pegi kat area Damansara Utama mmg giler dpt jumpa buku2 dgn hrga yg best. Kalu 5 buah buku leh dpt dgn harga 100 je sapa tk nak kan.

Dari kita dok perabih shopping tk tentu hala cari lah ilmu dr pembacaan...cewah mcm kata2 seorg cikgu plak.

MPH Distributors akan mengadakan jualan gudang selama 5 hari dari hari Rabu hingga Ahad, jam 9am hingga 6.30 pm. Tempat: Bangunan TH, No 5 Jln Bersatu (13/4), Seksyen 13, PJ.(Ianya di sekitar Jaya supermarket di Jln Bersatu / Jln Semangat, berdekatan dengan pejabat Colgate Palmolive ).JUMPA DI SANA!!!!!

Taklimat lagi

Image
Hotel Bayview, Batu Feringgi Penang- 23 Mac
Taklimat lagi utk siri jelajahan kedua. 1st siri kat PD dulu tu...Mcm2 dugaan b4 taklimat nie.
Harus aku mendapat pujian pekerja contoh of the year.
Pagi sehari b4 taklimat aku ada bengkel latihan utk user. Nasib lah team member aku yg conduct. Part aku prepare all the notes utk peserta kursus. Lelah lah kejap turun naik tangga.
Nk di jadikan cerita rupanya ada miscommunication between me & my head. Tu lah dia last cuti tk angkat phone. Ada makhluk inform aku yg boss kecik yg akan gi taklimat tu. Yelah ada tambahan utk modul sistem baru yg aku pun tk berapa nk mahir.
Hasil dr sok sek kami berdua aku dgn cemerlangnya mengoffer diri utk pegi. Lg pn mmg aktiviti nie bwh tanggungjawab aku...Nk naik flight last minit request takut HR xmo lyn. So aku baik hati nk naik bas lah..Kul 2 rush blk umah nk packing baju. OTw bos kecik col inform suh naik flight coz bos bsr dok bebel kat dia kata jth lah standtd naik bas. ekekeke..sian bos kecik aku. Ampun …

Musim Kenduri - Walimatulurus

Image
Destinasi ku kali nie...kenduri kawinBln March nie byk betul jemputan kawin. Tiap2 mggu ada je. Elok lah kan tuntutan agama. Mendirikan tiang agama. Pd kengkawan yg mendirikan rumah tangga aku doakan kebahagian kalian hingga ke akhir hayat. Jadilah pasangan suami isteri yang saling hormat menghormati, sayang menyayangi dan bakal ibu & ayah yg cemerlang, gemilang & terbilang.”Ya Allah Ya Tuhan Kami. Satukanlah hati kedua mempelai ini seperti mana Engkau satukan hati Adam dan Hawa, Yusuf dan Zulaika dan seperti Engkau satukan hati Muhammad SAW dan Siti Khadijah. Semoga Allah memberikan mereka berdua serta menghimpunkan mereka berdua kebaikan dan keberkatan di dunia dan di akhirat. Amin”7 Mac – Jayafuddin & Abreeza (Dewan Centrum, Taman Setiawangsa)
Wedding reception kat Setiawangsa, hujan plak time aku reach wangsa maju. Bila dh tersalah pilih lorong end up sesat lah kan. Pd hal aku tahu kat mana location dewan tu. Malam dan hujan penglihatan terjejas. Cewah cover line.Majlis…