Posts

Showing posts from March, 2009

OUTING BO-HAPPENING & PENING (14/2/09)

Image
It was valentine’s day org lain dok lorat dgn bunga & coklat utk kekasih kami plak dgn agenda tersendiri.

Akhirnya berjaya gak committee kami wat outing nie. If not depa nk wat tournament bowling lagi. OH NO!!!!Pls lah aku dh boring ler…Asyik2 kang muka aku je yg dpt hadiah tu yg aku tk mo kuikuikui….Outing for Business Operation 1 department.

Sabtu pagi- Time berkumpul kat ofis kami di cyberjaya kul 9 am. Aku kul 9 baru je smp KL Sentral naik tren. Hehehe. Sesampai cyber ingat aku ler yg last ada gak mkhluk yg dekat dgn ofis pn lmbt. Breakfast dulu. Depa provide nasi lemak + Nescafe. Layan perut dh lapar. Lepas kenyang maka bermulah lah adventure team utk beraksi dlm treasure hunt. Group aku yg pertama di lepaskan tepat jam 10.15 dgn berbekalkan RM10 + soklan mula lah kami mencari jawapan di setiap jalan. Our team name The Rush aku amik sempena nama kereta Rush yg dipandu oleh ownernya.4 of us…Aku, Liza, Mek Aini & Wani. Semua kepala gila2. Simple game coz juz for fun. Ada part…

Scuba @ Pulau Redang (3-5 August 2008)

Image
"Time angin dh penuh dlm perut..tk larat nk diving...nk muntah"
"Finding Nemo" "First landing...." "Cam tk caya je aku diving..."
My story begin..... 2nd trip to here..Dulu masa zaman muda syok coz gi ramai2 dgn geng. Masa tu adalah dlm 20 org. The biggest trip. Semuanya otak gila2.. wahhhh rindu betul dgn kawan2 seperjuangan..First time dtg sini kagum betul dgn keindahan air lautnya. Arus deras. Mencabar fizikal. Snorkeling and Kayaking adalah aktiviti yg “wajib” bagi aku bila kat pulau. It was back in 2002. Lama dah. I miss u guys.

So in 2008 I’ve been here again. Patah pinggang naik bas. 8 jam perjalanan.Kalu ada ongkos lebih naik flight je lah baru 45min. Perbezaan yg nyata. Time nie tiket bas RM30 xpress Sani mmg selesa. Dh berkurun tk naik bas fobia lak. Dh lah thn 2008 penuh dgn kisah2 fantastik bas xpress..terjunam..terbabas..terbalik..eee ngeri lah. Kalau ke sini hari khamis dh di kira weekend. So if nk save cost kena lah cari date yg bkn…

Bagi Taklimat...(17/2/09)

Image
Lagi sekali ke PD. Kali nie urusan keje. TAKLIMAT ePerolehan kat Chorus Paradise. Lama gak tk membebal kat depan org ramai ni. It’s ok tarik nafas dalam2 sure ok. A day trip je. Bila gi sorang ajak lah my parent kot2 nk ikut ke. As usual my mom for sure nk ikut yg ssh skit my dad dgr dia bebel dulu lastly pegi gak. Hermm anak yg taat setia kena lah dgr bapak ku pot pet kan. Angkut lah depa. Taklimat start 2.30-4.30 slot aku cuma 2 jam je so sementara tunggu aku abis keje biar lah depa dating kat Teluk Kemang. Hirup udara laut sambil mkn ABC. Pergh sodap. Aku gak yg kering tekak bg taklimat. Berpeluh ketiak air cond tk berapa kuat. Akhirnya tamat lah penyeksaan ku. I like this xperience. Public speaking best. Mcm2 ilmu kita dpt. Thanks to my boss Pn Nor tanpa green light dia tk merasa aku travel. 2ndly to urusetia Kementerian Pengajian Tinggi…En Mat Husin, Pn Hema, Mr Kogi & semua peserta. Seperti kata pepatah kalu ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi kalu umur pjg kita j…

uPDATE bLOG

Image
Gambo kat Penjara Tampin..Nice view behind tu yg penting

Herm...kwn2 dh ngomel lama aku tk update blog. Tkde masa???Bz bebenor ler plak.
Workoholic camni ler...Sabar je lah



Sory ler aku update blog nie utk past story. Tp at least share ler story about my destination kan..Gambor???aku upload later...



Byk nk aku share tp tu lah kan...time is the problem.

Jalan-jalan cari makan…Seafood @ Jeram (17/1/09)

Image
Bagi penggemar makanan laut a.k.a seafood boleh lah cuba kat Jeram nie. Memang berbaloi kalu nk compare dekat Pelabuhan Klang. Masakan pun not bad licin lah pinggan. Perjalanan mmg jauh skit tp apalah salah kan mencuci mata sepanjang perjalanan. Kalu ada kesempatan boleh lah singgah di Kampung Kuantan utk tgk kelip-kelip. Mmg menarik.

Kat sini hanya ada 2 restoran je. Pilihlah mana anda berkenan. Salah satu tu mengadap laut. Perghhh…bayangkan makan seafood sambil tu angin sepoi-sepoi bahasa meniup. Tp jgn plak hati gundah gulana pikirkan Tsunami…Kang ada yg tercekik tulang. Hari tu kami order mcm2 menu. Ketam goreng cili, sotong goreng tepung, butter prawn, Siakap 3 rasa, Pari bakar, kerang bakar, air tembikai 1 jug. Semuanya hanya rm150 je utk 5 org. Tp ada skali tu kami makan dgn harga yg sama utk 7 org. Puas hati.

Ke sini dengan teman-teman seangkatan yang mengemari seafood. Memang tk rugi kalu belanja dorang nie makan sbb tkde pembaziran. Lagi sbb mkn free sedaplah kan. Jgn marah ye…